Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Με την πρέπουσα λαμπρότητα γιόρτασαν οι Αντικυθήριοι τον Προστάτη, Πολιούχο του νησιού, Ιερομάρτυρα Άγιο Μύρωνα τον Θαυματουργό, Πρεσβύτερο Αχαΐας και εν Κυζίκω επί Δεκίου μαρτυρήσαντα, του οποίου η εικόνα είχε βρεθεί στα Αντικύθηρα 3 περίπου αιώνες πριν.

Ο Άγιος Μύρων και το μικρό μοναστήρι του, αποτελούν σημείο αναφοράς, για τους απανταχού Γης Αντικυθήριους, που τον ευλαβούνται και τον τιμούν δεόντως κάθε χρόνο στις 17 Αυγούστου.

Φέτος λόγω των μέτρων δεν υπήρχαν και πολλοί Κισαμίτες, που τα άλλα χρόνια πήγαιναν για να προσκυνήσουν τον Άγιο, ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία χρονιά με τα μέτρα αυτά και από του χρόνου να ξαναβρεθούμε όλοι στο πανηγύρι του Αγίου.
Φωτογραφίες Ανδρέας Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: