Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

ΡΟΚΚΑ 2021 ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΝΕΛΑΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

 Φέτος, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στις Γιορτές Ρόκκας ήταν ατμοσφαιρική, με ήχους που μας γοήτευσαν και μας ταξίδεψαν, σε μία περίοδο που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, πάνω από ένα φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς. Το Thesis trio μας παρουσίασε μια συναυλία που ενώνει το χθες με το σήμερα, την απαρχή της φωνητικής τέχνης στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική, με φωνητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Ο Γιώργος Καλούδης, ενσωμάτωσε την κλασσική κρητική λύρα και το τσέλο στο ρεπερτόριο, και δημιούργησε εμπνευσμένες μεταγραφές κι αισθητικές παρεμβάσεις στα έργα που παρουσιάστηκαν, κάνοντας μια φρέσκια προσέγγιση στα μουσικά κείμενα, με σεβασμό στην αισθητική του αρχικού μουσικού κειμένου.  
 Λίγα λόγια για το Timelapse
Πιστοί κι εμείς στο ραντεβού μας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, ανηφορήσαμε για την Ρόκκα όπου φτάσαμε κατά τις 19:30 και επιτόπου στήσαμε τις τρεις κάμερες όπου άμεσα ξεκίνησαν να τραβούν φωτογραφίες με την λειτουργία του Interval timer shooting με σκοπό την δημιουργία του παραπάνω βίντεο. Τραβήχτηκαν συνολικά πάνω από 5950 φωτογραφίες, ένα υλικό χωρητικότητας περίπου 108GB, όπου έπρεπε να διαχειριστούμε και να επεξεργαστούμε για 5 ημέρες για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο βίντεο. Κατά την επεξεργασία και σε ορισμένες  λήψεις είχε εφαρμοστεί εξειδικευμένη τεχνική ramping & leveling για "Holy-Grail" Timelapse (έτσι ονομάζονται τα timelapse που περιλαμβάνουν ομαλή μετάβαση από μέρα σε νύχτα), μια χρονοβόρα διαδικασία όπου φέτος βελτιωθήκαμε στην τεχνική και στο αποτέλεσμα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Απολαύστε το φετινό #Timelapse σε εκπληκτική UHD ανάλυση (3840*2160 - 30fps)
📷 Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΟΥ
➡Nikon D610 + Nikon 24-120mm F/4 
➡Nikon D600 + Nikon 14-24mm F/2.8 
➡Panasonic Lumix GH3 + Panasonic 12-35mm F/2.8
▶ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Για τις φωτογραφίες: Adobe Lightroom Classic, LRTimelapse
Για την δημιουργία του βίντεο: Adobe Premiere Pro CC
▶ ΜΟΥΣΙΚΗ
Celestial by Scott Buckley - www.scottbuckley.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια: