Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ... ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ...

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας. Συγχαρητήρια θερμά στους γονείς και τους καθηγητές σας που χαίρονται για την επιτυχία σας και συνέδραμαν καθοριστικά σ΄ αυτήν... φυσικά φέτος τα πράγματα δεν ήταν όπως άλλοτε με την βάση να κατατροπώνει τα όνειρα πολλών παιδιών.
 Από τις 79.000 περίπου θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου 63.000. Άρα 16.000 θέσεις έμειναν κενές, άδειες, χωρίς εισακτέους, με δεκάδες τμήματα χωρίς φοιτητές.!
Από τους 103.000 περίπου υποψήφιους, μια θέση βρήκαν στα ΑΕΙ οι 63.000 περίπου. Άρα 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων, έμειναν εκτός. Αποκλείστηκαν, απογοητεύτηκαν αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα παρατήσουν. Υπάρχει και η δεύτερη προσπάθεια κι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί
Και όπως γράφει ο φίλος Νικόλας Σ. στην σελίδα του "του χρόνου (αν δεν έχει αλλάξει υπουργός και μαζί του ο νόμος), τα τμήματα για να μη χαθούν, οι θεσούλες, οι μισθοί, οι χρηματοδοτήσεις, τα πρότζεκτς και ανάπτυξη του ρήαλ εστέητ σε κάθε πανεπιστημιούπολη της Ελλάδος, θα κατεβάσουν κατά 80% τις βάσεις και θα ξαναγεμίσουν πάλι. Το πείραμα φέτος δεν πέτυχε αν αναλογιστούμε και την κατάσταση των σχολείων μας, αλλά και το πόσες μέρες έκαναν μάθημα λόγω πανδημίας." 
Καλές σπουδές σε όσους πέτυχαν, δεν απογοητευόμαστε σε όσους δεν τα κατάφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: