Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.... (άποψη)

  Γράφει στην σελίδα του ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, σχετικά με την αναστολή εργασίας υπαλλήλου του προγράμματος 'Βοήθεια στο σπίτι" του πρώην Δήμου Ιναχωρίου.
 Με ρωτάει η εφαρμογή του Facebook τι σκέφτομαι; 
Πραγματικά θλίβομαι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, πιο μακριά από την χώρα μας και στο κόσμο γενικότερα. 
Στον κόσμο (Αφγανιστάν), αποτροπιασμό και στεναχώρια, όπως και για τις πυρκαγιές και τις καταστροφές που επιφέρουν στην πατρίδα μας και γενικότερα όπου μαίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
Τι να πω και για τον τόπο μας (δήμο μας), να ρωτάω τον δήμαρχο (σήμερα, στο  δημοτικό συμβούλιο), τι γίνεται με το "Βοήθεια στο Σπίτι ", με τον εργαζόμενο - κοινωνικό λειτουργό, διάβασα στον τύπο ότι τον βγάλατε, σε αναστολή εργασίας; θα προσλάβετε άλλον, τι θα γίνει με το πρόγραμμα τελικά; 
Η απάντηση, "δεν κατέω πράμα, δεν έβγαλα κανένα σε αναστολή" και στην συνέχεια πήρε τον λόγο η κ. πρόεδρος της κοινωφελής επιχείρηση κ. Ξηρουχάκη και επιβεβαιώνει αυτά που διάβασα και που ρώτησα, ότι ισχύουν και ο εργαζόμενος τέθηκε από χθες σε αναστολή εργασίας. 
Πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει, έχει ξεκινήσει ένας κοινωνικός αυτοματισμός αλληλοσπαραγμού μεταξύ εμβολιασμένων και μη. Ποιο θα είναι τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα και ποιοι θα είναι οι χαμένοι; 
Μα φυσικά, οι τόσοι ανήμποροι συνδημότες μας δίχως υποστήριξη. 
Μέχρι τώρα, εδώ και 1 με 1½ χρόνο, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των δομών υγείας και πρόνοιας ήταν ανεμβολίαστοι και πρόσφεραν τις υπηρεσίες προς όλους μας και όλοι τους έλεγαν ΗΡΩΕΣ ΗΡΩΕΣ ΗΡΩΕΣ. Τώρα ξαφνικά επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι ΦΟΝΙΑΔΕΣ; 
Σεβασμός, στην ανθρώπινη υπόσταση και δημοκρατική άποψη του καθενός μας. 
Το θέμα ξεφεύγει από υγειονομικής κατάστασης και γίνεται άκρως πολιτικό και οφείλουμε να το επαναφέρουμε στην κανονικότητα. ΟΧΙ άλλος "εκβιασμός και εθνικό μίσος" από κανένα.
Υ.Γ ΑΔΑ: ΦΤΔΝΟΛΤΙ-ΔΑ2, η αναστολή εργασίας. Όχι κύριε Δήμαρχε, έπρεπε να γνωρίζεται τι γίνεται στον δήμο που είστε υπεύθυνος και δεν έπρεπε να υπάρξει απόφαση αναστολής. Εάν φοβάστε τον νομοθέτη, βάλτε το άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, να σας καλύψουμε. Ο εργαζόμενος πρέπει να γυρίσει στην εργασία του (με ραπιτ τεστ, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα), τον έχουν ανάγκη οι δημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: