Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΣΚ

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου, επισκέφτηκε τα γραφεία του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Βολουδάκης Μανούσος όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. του  Συλλόγου.
 Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αφού ευχαρίστησαν τον κ. Βολουδάκη για την επίσκεψη του, τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες και το έργο του Συλλόγου και του έθεσαν τα θέματα που απασχολούν το εμπόριο αλλά και την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς. Εξέφρασαν τον προβληματισμό για το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων και το ενδεχόμενο ενός τέταρτου lockdown, που θα αφανίσει την αγορά. Επισήμαναν ότι η παροχή εργαλείων ρευστότητας καθίσταται αναγκαία όπως και ουσιαστικές ρυθμίσεις  που θα αφορούν την αποπληρωμή των οφειλών με κι όχι επιβαρύνσεις στις ήδη υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα συζητήθηκε η σπουδαιότητα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, η Πράξη ‘’Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου- Οpen Mall’’ το οποίο κινδυνεύει να απενταχθεί αν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του και η ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλεως Κισάμου, έργα μείζονος σημασίας τα οποία επιβάλλεται να περαιωθούν καθώς θα δώσουν πνοή και θα  αναβαθμίσουν την περιοχή.
Συζητήθηκε επίσης η κατασκευή Μαρίνας, η ολοκλήρωση του κλειστού Γυμναστηρίου και η παράκαμψη της πόλης.
Τέλος ο κ. Βολουδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για την άρδευση της Δυτικής Κισάμου και στην πρόταση του η οποία αφορά την εκμετάλλευση των υδάτων του Σφηναρίου ένα έργο όχι πολύ δαπανηρό κατά την άποψη του, το οποίο θα καλύψει μερικώς τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής του Πλατάνου και θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα, έως ότου φτιαχτεί το φράγμα στον Ταυρωνίτη.
Ο Μ.Βολουδάκης ευχαρίστησε το  Δ.Σ. για τη φιλοξενία και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με παρεμβάσεις του, στους αρμόδιους στην προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την Κίσαμο.
Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: