Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ

Αυτό είναι το σπίτι στα Μπερμπαθιανά του Κάμπου Ιναχωρίου όπου την δεκαετία του 1860 γεννήθηκαν οι Θεοδωράκηδες. Ο Μανώλης, ο Μιχάλης και ο Ανδρέας, εκ των οποίων κατάγεται και ο Ουρανομίκης όπως τον αποκαλούσε ο μακαριστός Ειρηναίος..
Με πρωτοβουλία του του Παντελή Κατάκη χθες μαζεύτηκαν στο χώρο της οικίας των Θεοδωράκηδων, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου και Αλληλεγγύης κ. Μαρκάκης και εκπρόσωπος της οικογένειας των Θεοδωράκηδων του Κάμπου για να δουν και να υλοποιήσουν την ιδέα ώστε η παλιά και μισοκατεστραμμένη οικία να γίνει εστία πολιτισμού και μουσείο Μίκη Θεοδωράκη. Ιδέα που έχει την σύμφωνη γνώμη όλων των κατοίκων του Κάμπου.
 
Για όσους δεν έχουν δει την ιστορία του Θοδωρομανώλη που ήταν το έναυσμα για να γίνει όλο αυτό το επιχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: