Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδέχτηκε το Περιφερειακό Τμήμα Κισάμου του Ε. Ε. Σ. τον «Δούκα», το Βελγικό Ποιμενικό Γκρένενταλ, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης, συνεπικουρώντας τους κρατικούς φορείς σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, και βελτιώνοντας την επιχειρησιακή δυναμική του Περιφερειακού μας Τμήματος, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε ολόκληρη την Επικράτεια, σε περιπτώσεις αναζητήσεων και καταστροφών… 
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και Πρόεδρος του Π. Τ. κ. Αμφιλόχιος αφουγραζόμενος τις ανάγκες της Περιοχής μας, καθώς κατά μέσο όρο το Π. Τ. Κισάμου κάθε χρόνο συνεπεικουρεί σε περίπου 5-6 Αναζητήσεις Αγνοουμένων, σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, εισηγήθηκε προς την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού την εκπαίδευση και ένταξη στην κυνοφιλική ομάδα Κ-9, σκυλιού που Εθελοντής Σαμαρείτης μας διαθέτει, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε άμεσα θετικά! 
Για τον σκοπό αυτό, αυτές τις μέρες, βρέθηκε στην Κίσαμο ο Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Κυνοφυλικών Ομάδων Έρευνας και Διάσωσης (Κ-9 SAR) του Ε. Ε. Σ. κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, από το Περιφερειακό Τμήμα της Ξάνθης, ο οποίος πραγματοποίησε εκπαίδευση  στον διασωστικό Σκυλό και τον Χειριστή του. Τα αντικείμενα εκπαίδευσης στα οποία έγινε η εκπαίδευση ήταν τα εξής:
Δοκιμασίες βασικής υπακοής χειριστή - σκύλου 
Διαδικασία έρευνας αγνοούμενου.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κίσαμο, υπήρξε επίσκεψη στους φιλόξενους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, και συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο και Πρόεδρο του Π. Τ., κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιπλέον ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων του Τμήματος μας, μέσω νέων εκπαιδεύσεων που πρόκειται να προγραμματιστούν το προσεχές διάστημα στην Περιοχή μας… 
Θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Αξιότιμο κ. Πρόεδρο του Κ. Δ. Σ. κ. Αντώνιο Αυγερινό για την θετική του απόκριση στο αίτημα μας, όσο και προς τον κ. Αλή, για την πολυήμερη και πολύωρη εκπαίδευση που πραγματοποίησε στον καινούργιο μας Εθελοντή Διασώστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: