Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΖΗΤΑ Ο κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ .... ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ

                      
Προς Δήμο Κισάμου
Κ. Δήμαρχο
Κα Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου
Θέμα: Σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα: κατάθεση απόψεων επί της Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΒΟΑΚ και ενημέρωση για τον κόμβο στην είσοδο της πόλης μας.
Αξιότιμοι,
Αρκετό χρονικό διάστημα έχουν γίνει εξαγγελίες για την έναρξη επιτέλους της ολοκλήρωσης- κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από την Κίσσαμο έως την Σητεία. Ο ίδιος ο αξιότιμος κ. πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για αυτό το έργο. Φυσικά δεν έχει γίνει απόλυτα σαφές τι πρόκειται να γίνει για το τμήμα Χανιά – Κίσαμος. Θα γίνει νέα χάραξη ή θα γίνει διαπλάτυνση του υπάρχοντος; Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για την Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συνόλου του έργου είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση και απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Σας έχει αποσταλεί από αρχές Αυγούστου η επιστολή από την Περιφέρεια Κρήτης, για την διαβούλευση η οποία λήγει 10 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι έχει κατατεθεί αίτημα άρσης μέρους της απαλλοτρίωσης στον κόμβο εισόδου της πόλης μας. Επίσης πολύ σημαντικό θέμα. Με δεδομένο ότι είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και οδικό έργο της Κρήτης ζητάμε την σύγκληση ανοικτού δημοτικού συμβουλίου ή λαϊκή συνέλευση – εκδήλωση, στην πλατεία Τζανακάκη ή έμπροσθεν του Μουσείου, ώστε να πραγματοποιηθεί η πληρέστερη ενημέρωση και των πολιτών και να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, τηρουμένων τα υγειονομικών μέτρων, όπως γίνεται σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιεί ο δήμος.
 Εάν δεν θέλετε να πραγματοποιήσετε αυτήν την σύγκληση του σώματος τότε η σύγκληση του δημοτικού συμβούλου με τηλεδιάσκεψη, να είναι ανοικτή προς όλους, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν όσοι επιθυμούν.
Το αίτημα μας κατατίθεται με βάσει το άρθρο 74 του νόμου 4555/ 2018 όπως αντικατέστησε το άρθρο 67 του νόμου 3852/ 2010.                                                    
Με εκτίμηση
30 -08 -2021
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
Σταθάκης Θεόδωρος  
Γλαμπεδάκης Βασίλειος
Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ
Ψαράκης Νεκτάριος
Καστανάκης Γεώργιος
Μακράκης Γεώργιος
Πατερομιχελάκη Νικολακάκη Αικατερίνη
Βαρουχάκη Σταυρούλα
Δερουκάκης Εμμανουήλ
Καρτσωνάκης Γεώργιος
Λιουδάκης Κωνσταντίνος

Υ.Σ 
Εμείς, προχωράμε με ότι εργαλεία μας δίνει η νομοθεσία, για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών μας. 
Ελπίζουμε να γίνει δημόσια, εκτός και εάν φοβάται κάτι η δημοτική αρχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: