Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μετά τα Λύκεια, τον περιφερειακό, την μαρίνα, την εφαρμογή του σχεδίου πόλης σειρά πήρε το κλειστό γυμναστήριο Κισάμου. Έργο που ανακοινώθηκε επίσημα, μάλιστα έγινε δεκτό με πολύ ενθουσιασμό ακόμα και από κάποιους που δεν περίμενα να ενθουσιαστούν από μια εξαγγελία ή μια απόφαση προέγκρισης χρηματοδότησης του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Κατ' αρχάς να εξηγηθώ γιατί άργησα να γράψω για το θέμα αυτό... έπαθα σοκ και περίμενα κάμποσες μέρες, εκτός του να συνέλθω....να δω και ντόπιες αντιδράσεις. Αφού λοιπόν δεν είδα είπα να πω την γνώμη μου. Το έργο που χαιρετήθηκε απ' όλα τα ΜΜΕ του νομού χαρακτηρίστηκε δε από αυτά σαν απαραίτητο και βασικός στόχος του Δήμου και των κατοίκων του. Η αλήθεια είναι ότι ήταν βασικός στόχος κάποτε, τότε που δεν το είχαμε και προσπαθούσαμε να το φτιάξουμε.. με τα χρόνια όμως να περνούν ξεχάστηκε και δεν ήταν μέσα στους στόχους κανενός μας, ακόμα και της κάθε δημοτικής αρχής που ήρθε στα πράγματα. Ήρθαν νέες απαιτήσεις και αυτό ήταν μάλλον το τελευταίο από αυτά που ζητά ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης της πόλης της Κισάμου.

 Σχέδιο πόλης... ζητά για να μπορεί να πηγαίνει στο σπίτι του νόμιμα αλλά και στο κλειστό όταν θα το φτιάξουν.... παράκαμψη ή περιφερειακό δρόμο για να μην έχει αυτό το χάλι ο μοναδικός του δρόμος... που θα αποτελέσει και λύση για να πάει στο κλειστό όταν θα το φτιάξουν.... Λύκεια θέλει και όχι προκάτ που είναι μείζονος σημασίας για την πόλη .......ώστε οι μαθητές των να πηγαίνουν στο κλειστό να γυμνάζονται όταν το φτιάξουν. Με απλά λόγια κάνουμε ένα έργο που δεν μας είναι απαραίτητο- άσχετο αν γίνει ή δεν γίνει- μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε τα υπόλοιπα. Το κλειστό γυμναστήριο Κισάμου θα είναι στολίδι όταν θα φτιαχτεί ..το πιστεύω όπως πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να το συντηρήσουμε μετά μιας και έχει αποδειχτεί περίτρανα ... ότι έργα κι αν μας κάνουν.. θρουλούν από την αδιαφορία μας. Υ.Σ μην περάσετε από το δημοτικό στάδιο θα φρίξετε. 

 Θα αποκτήσουμε ένα αχρείαστο κλειστό λοιπόν, αλλά μέσα στην πόλη, τα παιδιά μας θα πηγαίνουν σχολείο από χωματόδρομους και θα κάνουν μάθημα σε πλαστικά κτήρια...θα έχουμε ένα λιμάνι που δεν είναι λιμάνι, θα κλείνουμε τους δρόμους με βράχια ... αυτά τα 2.000.000 χρειάζονται αλλού στην πόλη και ξέρετε που, ξέρετε τις προτεραιότητας αυτής της πόλης... αν δεν τις ξέρετε τότε κακώς. 
Αλήθεια σε πόσα χρόνια θα το έχουμε το κλειστό έτοιμο; Στο περίπου;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: