Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Στην παραχώρηση μεγάλης ποσότητας διασωστικών υλικών και εξοπλισμού προς το  Περιφερειακό Τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προβήκε αυτές τις μέρες το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. αντιλαμβανόμενο τις αυξημένες ανάγκες επικουρικής βοήθειας προς του φορείς της περιοχής μας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι Σαμαρείτες του Περιφερειακού μας Τμήματος καλούνται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ. δρ. Αντώνιο Αυγερινό ανέφερε τα εξής : 
« Ευχόμενοι, εν πρώτοις, να είστε πάντα καλά, να έχετε υγεία και δύναμη ψυχής τε και σώματος να συνεχίζετε το πολύτιμο έργο και προσφορά σας στον μεγαλύτερο εθελοντικό Οργανισμό της Χώρας μας, τον ΕΕΣ, νιώθουμε βαθιά την ανάγκη όπως επικοινωνήσουμε μετά του αγαπητού μας προσώπου σας εκφράζοντας τις εκ μέσης καρδίας ευχαριστίες μας δια την ευγενή και άμεση ανταπόκριση σας εις το αίτημα περαιτέρω ενίσχυσης του Σώματος Εθελοντών Διασωστών-Ναυαγοσωστών του Τμήματος μας.  
Ο εξοπλισμός με τον οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε το Π.Τ. Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, κατόπιν των δικών σας ενεργειών, να είστε απόλυτα σίγουρος ότι θα συμβάλλει εις την περαιτέρω θωράκιση των τοπικών κοινωνιών, την αποτελεσματικότερη παρέμβαση του Σώματος Εθελοντών – Ναυαγοσωστών του Τμήματος μας όπου κληθούν και χρειαστεί να συμμετέχουν-παρέμβουν και θα ενισχύσει, ακόμα περισσότερο την προσπάθεια μας, όπως το Π.Τ. ΕΕΣ Κισάμου έμπρακτα και ενεργά προσφέρει στην κάλυψη αναγκών των τοπικών κοινωνιών.  
Ευχαριστώντας σας και πάλι δια την διαχρονική και ουσιαστική αρωγή και στήριξη σας, χωρίς την οποία δεν θα είχαν επιτευχθεί πολλοί στόχοι του Τμήματος μας, ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίζετε, επί μακρόν, την πολύτιμη αυτή προσφορά σας στον τόπο και την Πατρίδα μας, αναδεικνύοντας τον ΕΕΣ ως το Εθελοντικό εκείνο Κίνημα που βρίσκει τον δρόμο και τον τρόπο: «στο φως του ονείρου να ανάβει το κερί της ελπίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: