Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), με θλίψη αλλά και υπερηφάνεια και συγκίνηση, αποχαιρετά τον συναγωνιστή Αντιστασιακό ΕΑΜίτη Μίκη Θεοδωράκη, που με τους αγώνες του και το τεράστιο και μεγαλειώδες καλλιτεχνικό -πολιτιστικό του έργο τραγούδησε τους καημούς και τα οράματα του λαού μας για μια ζωή χωρίς καταπίεση και αδικία. Ήταν δημιουργός της μαχόμενης τέχνης στη μουσική, με έργο που πήγαζε από το λαό και τους αγώνες του, από τους οποίους ο ίδιος εμπνέονταν και με τους οποίους ζυμωνόταν συμμετέχοντας ενεργά. Έργο που έδινε μεγάλη δύναμη στον αγωνιζόμενο λαό.
Ο Μ. Θεοδωράκης από 17 μόλις χρονών οργανώθηκε στο ΕΑΜ και λίγο μετά στο ΚΚΕ, παίρνοντας μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44 πολέμησε στη μάχη της Αθήνας, το λαό της οποίας έπνιξαν στο αίμα οι ντόπιοι αστοί και οι Άγγλοι σύμμαχοί τους. Μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού μοιράστηκε με τους συντρόφους του τις άγριες διώξεις του αστικού κράτους που τον εξόρισε αρχικά στην Ικαρία και στη συνέχεια στη μαρτυρική Μακρόνησο, όπου βασανίστηκε άγρια.
Σ' όλη του τη ζωή τίμησε την Αντίσταση και τους αγωνιστές της στους οποίους ανήκε και ο ίδιος, στηρίζοντας με πολλούς τρόπους το έργο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αλλά και το Σπίτι του Αγωνιστή στο οποίο υπήρξε συνιδρυτικό μέλος και πρόεδρός του, συνεισφέροντας στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος για την στήριξη και περίθαλψη των ηλικιωμένων αγωνιστών.
Ο συναγωνιστής και σύντροφος Μίκης Θεοδωράκης θα μένει στις καρδιές μας για πάντα και θα συντροφεύει με το έργο του τις νέες γενιές δίνοντας δύναμη στους νέους αγώνες μέχρι τα οράματα μας να γίνουν πραγματικότητα.
Οι Χανιώτες αντιστασιακοί, οι απόγονοι και οι φίλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης σε περιμένουμε στον Γαλατά Χανίων να σε τιμήσουμε όπως αρμόζει σε ένα γνήσιο τέκνο του λαού της χώρας, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, έναν μεγάλο δημιουργό!
Αιώνια η μνήμη σου Μίκη Θεοδωράκη. Θα σε θυμόμαστε και θα εμπνεόμαστε από το μεγάλο καλλιτεχνικό έργο που μας κληρονομείς, την κοινωνική και αγωνιστική σου προσφορά στο λαό και στη νεολαία μας.
Καλό σου ταξίδι
Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους σου.
Το Δ.Σ του παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
Τίμησε την ΕΑΜική Αντίσταση ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στην οποία πήρε δραστήρια μέρος αλλά και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά -λαϊκά δικαιώματα και έκανε γνωστούς στα πέρατα του κόσμου αυτούς τους αγώνες, στηρίζοντας τους μέσα από το ανεπανάληπτο έργο του αλλά και με την πολύμορφη δική του αγωνιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: