Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτή τη στιγμή η ζημιά που έχει γίνει στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα του ελαιόλαδου που παράγεται στην Κρήτη είναι ανυπολόγιστη. Η Ελιές σαπήθηκαν και ο Δάκος προστατεύθηκε... με απόλυτη επιτυχία, μάλλον αυτό θα είχαν κατά νου εκεί στην περιφέρεια.

Συμπληρώνω την φώτο με για ιστορία αληθινή του Βασίλη Μαρονικολάκη που την έγραψε στην σελίδα μου:
-Στην νεότητα μου σε χωριό της Κισάμου, συνάντησα ένα παππού βρακοφόρο υπέργηρο, , που είχε βγάλει το στιβάνι του και έβαζε μέσα τις τσουνάτες ελιές που είχαν πέσει στον δρόμο, είχε γεμίσει και το κεφαλομάντιλο του. Μου είπε: 
Περνούσα τυχαία και τις είδα μέσα στο δρόμο πεσμένες .Αμαρτία να πατηθούνε από τους περασσάρηδες και να χαθεί το λάδι ντονε, γιατί το λάδι είναι ιερό αφού μπαίνει και στα καντήλια των Αγίων μας. 
 Έμεινα ξερός. Ήταν η εποχή που το πλαστικό δίχτυ δεν είχε έρθει ακόμα 
Η φώτο για όλους, αλλά ειδικά γι αυτούς που έχουν σκύψει σε λιομάζωμα, συγκλονιστική!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: