Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τον Σεπτέμβριο του 2018 οι οικογένειες των παιδιών που πήγαιναν στο σχολείο του Σφακοπηγαδίου είχαν κάνει μεγάλη κινητοποίηση για το επικείμενο κλείσιμο της σχολικής μονάδος και την μεταφορά των μαθητών από εκεί σε άλλα σχολεία του Δήμου. Επιστολές διαμαρτυρίες, συναντήσεις επί συναντήσεων, ως και απειλές εκτοξεύτηκαν για προμελετημένο κλείσιμο είχαμε, που όλα ξεκίνησαν με την σταδιακή εγκατάλειψη του σχολείου (βρέθηκε μάλιστα λίγες μέρες πριν ανοίξει να έχει παραβιαστεί). Το σχολείο είναι αλήθεια ότι το έκλεισε η Διεύθυνση εκπαίδευσης Χανίων κατόπιν εντολών τότε με εσκεμμένη απαξίωση αλλά και με την βοήθεια της σχολική συμβούλου που υποστήριξε ότι αν τα παιδιά θα πήγαιναν στον Δραπανιά θα ήταν καλύτερα. Φυσικά τότε κατηγορήθηκε και η Δημοτική αρχή ότι δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά υποστήριξε και αυτή οτι  "οι 17 μαθητές του σχολείου είναι όλοι μεταφερόμενοι, δηλαδή, κανείς από αυτούς δε ζει στο εν λόγω χωριό, αλλά σε παρακείμενα χωριά ή οικισμούς. Με βάση την παρούσα κατάσταση και παρά τις προσπάθειες που τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει, φαίνεται ότι η φθίνουσα πορεία θα συνεχιστεί, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του ΔΣ Σφακοπηγαδίου θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, ένταξης αλλά και μάθησης, αν μετακινηθούν περίπου έξι χιλιόμετρα και ενταχθούν στο Δ.Σχ. Δραπανιά"
-Προχθές το Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου προ ημερησίας ήρθε σαν θέμα η κατάργηση του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σφακοπηγαδίου με την ανάγκη να το Δ.Σ να γνωμοδοτήσει στην πρότασης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων.
Αν και οι απουσίες στο Δ.Σ ήταν πολλές ειδικά από την αντιπολίτευση (7 απο τους 11) το ΔΣ γνωμοδότησε αρνητικά στην κατάργηση του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Σφακοπηγαδίου και ζητά μάλιστα να επαναλειτουργήσει. από το επόμενο σχολικό έτος.
Κανένα σχολείο δεν πρέπει να κλείνει αυτό πρέπει να είναι η αρχή μας...γιατί εκτός οτι δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους γονείς στα παιδιά και στα άλλα σχολεία που πάνε ρημάζουν και τα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: