Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΑΒΑΣΙΜΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ

Μια απάντηση στον πρώην Δήμαρχο Κισάμου κ Σταθάκη σχετικά με τις δημόσια αναφορές του σχετικά με την προσβασιμότητα του οδικού δικτύου στα Εννιά Χωριά κατά την τελευταία κακοκαιρία, απο τον σύλλογο γονέων των σχολείων του Έλους.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή.
 Ως Σύλλογος θεωρούμε υποχρέωση μας να παρέμβουμε στα δημοσιεύματα του πρώην δημάρχου Θ. Σταθάκη τα οποία θεωρούμε ότι είναι εντελώς αβάσιμα και δε αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. 
Αρχικά αναφέρουμε ότι το σχολείο μας λειτούργησε κανονικά την 13η και 14η Νοεμβρίου. Τα παιδιά που διαμένουν στην παραλιακή ζώνη (Λιβάδια-Χρυσοσκαλίτισσα) δεν μεταφέρθηκαν την 13η Νοεμβρίου με το σχολικό λεωφορείο λόγω της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, αλλά και προληπτικά μιας και δεν γνωρίζαμε την έκβαση της καταιγίδας η οποία τελικά αποδείχθηκε ιδιαίτερα καταστροφική (κατολισθήσεις, νεροπάρματα, χαλάζι). Οι δρόμοι καθαρίζονταν αδιάκοπα.
Τα μηχανήματα εργάστηκαν τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη θεομηνία και αυτό αποδεικνύεται από την διέλευση οχημάτων, φορτηγών συν του κ. Σταθάκη από και προς την παραλιακή ζώνη.
Να αναφέρουμε επίσης ότι η αναβολή του δημοτικού συμβουλίου δηλώνει κατά την άποψη μας αίσθημα υπευθυνότητας και σεβασμό ως προς τους πληγέντες (ο δήμαρχος ήταν παρών στην περιοχή Χρυσοσκαλίτισσας και Λαφονησίου για εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν όλοι οι παραγωγοί θερμοκηπίων, καλλιεργειών και απλοί δημότες).
Τα 10 εκατομμύρια δεν χάνονται για 2 μέρες αναβολής του Συμβουλίου.
Εντέλει η έκφραση «…προσπάθεια δραματοποίησης των καταστροφών σε οδικό δίκτυο που δεν υφίσταται..» προσβάλλει εμάς ως γονείς, τα παιδιά μας, τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλη την νοημοσύνη της κοινωνίας των Εννιά Χωρίων». 
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Μαρτσάκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: