Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΑΓΙΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Σεμιναρίου Αγιογραφίας που διοργάνωσε η ΟΑΚ, στο πλαίσιο του Θρησκευτικού-Επιμορφωτικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων της Ευαγγελικής Εκκλησίας της πόλης Thüringen της Γερμανίας.
   Στο Σεμινάριο συμμετείχαν Πάστορες, Θεολόγοι, Καθηγητές κ.ά., με Υπεύθυνη Επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης του Κέντρου Επιμόρφωσης Ενηλίκων, την Πάστορα και Φιλόσοφο Dorothea Höck. Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδος και Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ Κωνσταντίνας Στεφανάκη, αγιογράφησαν την εικόνα του Προφήτη Ηλία, ενώ παρακολούθησαν ομιλίες που σχετίζονται με την ιστορία της Κρήτης, αλλά και την Ιστορία και Θεολογία της Εικόνας, από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος.
     Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, κατά την παράδοση των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης, τόνισε τη σημασία του Σεμιναρίου, που καλλιεργεί τη γνωριμία με την Εικόνα, μέσα από τα χρώματα, την υπομονή και την πνευματική ζωή. Ακολούθως, η Υπεύθυνη της Ομάδας ευχαρίστησε τους συνεργάτες της ΟΑΚ και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή και την Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας του Ιδρύματος, για τη μοναδική φιλοξενία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως κατά τις ημέρες της παραμονής τους, βίωσαν στην πράξη τη φράση του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο». Από την πλευρά της η κα Στεφανάκη ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Ιδρύματος, για την άψογη συνεργασία και κυρίως τους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου, ευχόμενη να έχουν την προστασία του Προφήτη Ηλία και το φως της Αγιογραφίας στη ζωή τους. 
     Οι συμμετέχοντες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές και ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως την Ιερά Μονή Γωνιάς, τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα, Επισκοπή Κισάμου), τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου (Δρακώνα), την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία (Ακρωτήρι) κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: