Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ.

 5ο Νηπιαγωγείο και Λύκεια επισκέφτηκε ο ένας από τους δυο μηχανικούς της ΚΤΥΠ.ΑΕ για να διαπιστώσει αν υπάρχουν προβλήματα μετά και τον σεισμό των 6.1 R που είχε σαν επίκεντρο την περιοχή μας. Αν και θα εξετάσουν άλλη για φορά το απόγευμα τα σχολεία, από τα λεγόμενα του δεν διαπιστώθηκαν ζημιές από τον σεισμό, εντούτοις βρήκε μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν -χωρίς ωστόσο να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά όπως είναι τώρα- για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Μάλιστα τα δυο τρία κυριότερα προβλήματα που υπάρχουν είναι εξωτερικά του σχολείου. Ένα είναι η καμινάδα των καυστήρων στην είσοδο που δεν χρειάζεται, αλλά και στην είσοδο που πρέπει να φύγει όλη η κατασκευή. Τα μπαλκόνια τα βρήκε μια χαρά και είπε στην συζήτηση που ακολούθησε ότι περισσότερο κινδυνεύουμε απο την έκρηξη του μετασχηματιστή που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου από τα  άλλα προβλήματα που λέμε...
Ας ελπίσουμε ότι θα συνταχθεί επιτέλους μια αναφορά για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο σχολείο, μιας και ο φόβο των μαθητών, καθηγητών και γονέων, είναι μεγάλος.
Πάντως ο Δήμος Κισάμου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις επιδιορθώσεις που ξεκίνησε, ειδικά στις στέγες που η αλήθεια είναι και του ΕΠΑΛ αλλά και του ΓΕΛ θέλουν στεγανοποίηση. (φωτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: