Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ Ή ΟΧΙ;

Μίνι "εξωτερικός" πόλεμος έχει ξεσπάσει με τις διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν (υπολογίζω με άδεια) και στην πόλη της Κισάμου εδώ και 4 χρόνια (φώτο). Μάλιστα οι επιστολές πάνε και έρχονται στο Δημαρχείο για την διαπίστωση της νομιμότητας τους αν και σε αυτό το θέμα η νυν δημοτική αρχή δεν έχει να κάνει αφού την σχετική άδεια για αυτές την έδωσε η προηγούμενη αρχή. Πάντως στον πόλεμο αυτό έχει εμπλακεί σχεδόν όλη η Ελλάδα και οι δήμοι που τοποθέτησαν τις πινακίδες μιας και το blog ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ξαγλεί την υπόθεση ρωτώντας αν υπάρχει σχετική σύμβαση με τον Δήμο, αν υπάρχει κανονιστική, αν υπάρχει θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια – Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τέλος αν έχουν καταβληθεί Δημοτικά Τέλη.
Μια βδομάδα μετά το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών επιγραφών απο τον Δήμο μας έρχεται και αυτό. Πάντως σε αυτές τις διαφημιστικές πινακίδες έχουν πληρώσει πολλές Κισαμίτικες επιχειρήσεις για να διαφημιστούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: