Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

"Ο Δήμαρχος Κισάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση σήμερα, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κισάμου, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1099/2019 απόφασή του, για προληπτικούς λόγους, προς αποφυγή πανικού σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών." 

Η αλήθεια είναι οτι ο πανικός είναι οτι το χειρότερο σε τέτοιες περιπτώσεις, και καλά έκανε ο δήμαρχος που αποφάσισε να εκκενώσει τα σχολεία..το θέμα βέβαια είναι η δήλωση του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη Καρτσωνάκη, που αναφέρει "Μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές".
Υπολογίζω οτι και εδώ το έλεγχο θα τον έκαναν οι διευθυντές όπου θα αποφάσισαν οτι δεν έγιναν ζημιές, αλλά για προληπτικούς λόγους, οι μαθητές να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Αυτή είναι η εύκολη λύση βέβαια όταν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι τα Λύκεια μας, και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μάλλον, ο Δήμαρχος μας κ. Μυλωνάκης, θα έχει στα όπα-όπα τις εκκενώσεις... που δεν είναι όμως λύσεις.
Τελικά όπως φαίνεται ούτε αυτός ο σεισμός μπορεί να ενεργοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό για να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να δούμε τις αντοχές του σχολείου μας ... και με την παρατεταμμένη σιωπή τους, μας αναγκάζουν να στέλνουμε τα παιδιά μας, κάπου που εκ πρώτης άποψης δεν είναι και οτι το καλύτερο. Μήπως αυτό το "ταρακούνημα" πρέπει να το κάνουμε μεγαλύτερο εμείς οι γονείς, ο δήμος και να μην περιμένουμε ως τον Απρίλιο που μας υποσχέθηκαν οτι θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα Λύκεια; Ήδη δυο αίθουσες βάζουν νερό.....τι θα κάνουμε θα τις εκκενώσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: