Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΤΥΠ Α.Ε ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

- Για τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχουν ζημιές στο λύκειο και στο ΕΠΑΛ Κισάμου και ότι σε μια τάξη έπεσαν σοβάδες, τα “Χ.Ν.” επικοινώνησαν με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Νεκτάριο Ζουριδάκη που τόνισε πως δεν υπήρξε καμία ζημιά και καμία πτώση σοβάδων. Οι αναφορές για σοβάδες σε τάξη είχαν να κάνουν με ζημιά που προϋπήρχε του σεισμού.

 Η αλήθεια είναι ότι όλοι είμαστε ειδικοί και όλοι λέμε το δικό μας, δίχως να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα του τι συνέβη ή τι συμβαίνει στα Λύκεια. Υπάρχει φόβος σε μαθητές, γονείς και καθηγητές και πως να μην υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλη αυτήν την κατάσταση είναι η ανικανότητα του κράτους να δει και να ελέγξει ένα δημόσιο σχολείο.. και αφήνει στην τύχη τους 300 παιδιά μαζί με τους καθηγητές.
Αντί να πράξει τα αυτονόητα, κωλυσιεργεί και καθυστερεί για πράγματα της αρμοδιότητας της. Δεν έχει άδεια το σχολείο και είναι ο μόνος λόγος που δεν μπορεί να κάνει κάτι αμέσως ... αν είναι δυνατόν... δεν έχει άδεια κάτι που αυτή ελέγχει και χρηματοδοτεί και μπορεί να εκδώσει ανά πάσα στιγμή.
- Αύριο λοιπόν έρχεται κλιμάκιο της ΚΤΥΠ ΑΕ απο την Αθήνα, μετά απο πρόσκληση της Δημοτικής αρχής, να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία, αν οι ρωγμές είναι πρόσφατες, αν εντέλει διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά μας...κλπ. Βέβαια απόφαση απο την μια στιγμή στην άλλη δεν θα βγει αλλά τουλάχιστον ας βρεθεί κάποιος να εγγυηθεί για το σχολείο!!!
Θεωρώ οτι όλοι οι γονείς πρέπει να βρεθούμε αύριο εκεί να μιλήσουμε με τους μηχανικούς, να τους ακούσουμε, αν θέλουν βέβαια να μας μιλήσουν... μιας και η ανησυχία όλων μας είναι στα ύψη.

1 σχόλιο:

Νεκτάριος Ζουριδακης είπε...

Φίλε Γιάννη από χθες είχα τη διαβεβαίωση ότι το κλιμάκιο θα ερχόταν σήμερα. Όταν είδα ότι δεν ήρθε κανένας επικοινώνησα άμεσα με το Δήμο και το απαίτησα