Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

 Στο Σελί στο πιο ψηλό σημείο του βρισκόταν ένα ακόμα φυλάκιο -παρατηρητήριο των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Σε πολλούς άγνωστο, αλλά με φοβερή θέα σχεδόν όλο τον κόλπο και δεξιά και αριστερά του Μεσογειανού κάμπου, μάλλον ήταν το μάτι των Γερμανών  τα δύσκολα χρόνια. Εξάλλου απο εκεί και η μόνη δίοδος τότε για τα Μεσόγεια..
Ανατιναγμένο και αυτό κατά την αποχώρηση των Γερμανών απο την Κίσαμο, η οποία όπως φαίνεται και λένε και οι παλαιότεροι ήταν πολύ οχυρωμένη μιας -δυστυχώς τα περισσότερα τα καταστρέψαμε-υπήρχαν πάνω απο 8-9 πολυβολεία κατά μήκος των ακτών της Κισάμου. Σήμερα σώζεται μόνο ένα, στο Μαύρο Μώλος και αυτό το φυλάκιο μαζί με τον Πύργο λίγο πριν τα Καλουδιανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: