Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

 Η αλήθεια είναι οτι όταν τα βλέπεις απο μακρυά τα θερμοκήπια δεν καταλαβαίνεις τι έχει συμβεί ώσπου να φτάσεις κοντά και να μπεις μέσα. Χιλιοτρύπητα, μάλιστα με τρύπες large και ενίοτε extra Large όλα, πάνω απο 700 στρέμματα.
Η ζημιά πάνω απο 1.000.000ε μόνο στα πάγια, γιατί όπου έχει μπει το ρέμα μέσα στα θερμοκήπια η ζημιά θα φανεί σε 10 -15 μέρες και εκεί πλέον θα μιλάμε για το χάσιμο της παραγωγή μιας ολάκερης χρονιάς.
Στην μίνι σύσκεψη που έγινε σε ένα απο τα συσκευαστήρια της περιοχής, έδωσαν το παρόν ο βουλευτής Χανίων κ. Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής με τις υπηρεσίες του, άλλες εκεί και άλλες στο δρόμο για να καταγράφουν, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης μετά των αντιδημάρχων κ. Μαυροδημητράκη και Χριστουλάκη και απο την ελάσσονα αντιπολίτευση ο κ. Φραγκιουδάκης Γιώργος. Παρόν και οι παραγωγοί, οι περισσότεροι αγανακτισμένοι δικαιολογημένα, και για αυτό που τους έτυχε που δεν ήταν αντιμετωπίσιμο, αλλά για τα χάλια του μοναδικού δρόμου που συνδέει μια περιοχή που παράγει τόννους κηπευτικών, αλλά και δέχεται χιλιάδες - μπορεί και εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, δρόμου που σήμερα σε πολλά σημεία είναι ακατάλληλος ακόμα και για γαϊδούρια.
- Υποσχέσεις γιατί αποφάσεις παίρνουν άλλοι, πάντως ο κ. Βολουδάκης τους άκουσε, τους κατάλαβε και είπε οτι αργότερο ως αύριο θα έχει ενημερώσει τον υπουργό κ Βορίδη για την κατάσταση των θερμοκηπίων και την αγωνία των παραγωγών να μην χαθεί η χρονιά. 
Φυσικά η κουβέντα πήγε στις υποδομές που για 20 και περισσότερα χρόνια, Περιφέρεια και Δήμος δεν κάνουν, με τον κ. Καλογερή να λέει οτι δυστυχώς μείναμε πίσω στο θέμα του δρόμου απο μια ένσταση που έγινε απο κάτοικο στα Πλοκαμιανά...
Όσο για τον δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη ζήτησε απο τον κ. Βολουδάκη όσο και απο τον κ. Καλογερή να τρέξουν το θέμα ειδικά για την αντικατάσταση των πλαστικών των θερμοκηπίων που είναι ειναι αμεση προτεραιότητα όλων, τονίζοντας οτι ο δήμος απο την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους της περιοχής και ακόμα και τώρα προσπαθεί να ανοίξει δρόμους που είναι κλειστοί, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: