Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΒΟΥΣΙΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Επιστολή μου έστειλε "ο Γραμβουσιανός" μάλιστα επειδή είναι μακροσκελής, θα μεταφέρω 2-3 πράγματα που αξίζουν και με το παραπάνω. Γράφει λοιπόν...
.... σχετικά με τα ανταποδοτικά του Μπάλου και την μη τήρηση των συμφωνηθέντων απο την δημοτική αρχή. Είναι, λέει, χρέος της δημοτικής αρχής να ρίχνει όλο το χρήμα στον δρόμο προς τον Μπάλο, για την προστασία των επισκεπτών και όχι σποραδικά να κάνει κάποιες επιδιορθώσεις για τα μάτια του κόσμου. Τα 8 χιλιόμετρα της διαδρομής, πρέπει να πάψουν να είναι σημείο αναφοράς επικίνδυνου δρόμου σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Φυσικά απαρηθμεί κάμποσα περιστατικά που έχουν συμβεί στον Μπάλο και καταλήγει στις άθλιες τουαλέτες της λιμνοθάλασσας και γράφει με ειρωνική διάθεση ..."έτσι δείχνουμε και τον πολιτισμό μας". Σε άλλο σημείο αναφέρει οτι ενώ έχει φτιαχτεί ο βιολογικός στο λιμάνι του Καβονησιού, τα καραβάκια απο και προς Μπάλο δεν έχουν συνδεθεί, αν και για τον λόγο αυτό πήγε εκεί και δαπανήθηκαν τόσα χρήματα. Τέλος εκφράζει την απορία του για τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής του και αναρωτιέται αν έχουν λόγο μέσα στα συμβούλια, και αν μένουν στην περιοχή τους. 
Αν και είναι ανώνυμη εντούτοις θυμίζει λιγο πολύ τα παραπονα της Καστελιανής και επειδή δεν απευθύνεται προσωπικά, δημοσίευσα λίγα απο αυτά που γράφει ο Γραμβουσιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: