Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Θέλω να γράψω για τον νόμο 1650/86 σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ενός νόμου που καθιερώνει τα κριτήρια και τους μηχανισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, μια διαδικασία που υλοποιείται κύρια μέσα από ένα δημοκρατικό προγραμματισμό. Μέσα σε αυτό το δημοκρατικό προγραμματισμό είναι απαραίτητη η γνώμη όλων, όχι μόνο των φορέων και των θεσμών αλλά και των απλών πολιτών. Με απλά λόγια σε μια δημοκρατία η γνώμη είναι ελεύθερη και πρέπει να ακουστεί απ΄όλους. 
Πιστεύω αύριο οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα πάρουν τον λόγο για να πουν την γνώμη τους για την ΜΠΕ να έχουν διαβάσει τα 33 άρθρα του νόμου, κι αν δεν το έχουν κάνει δεν είναι αργά ποτέ. Άσχετα με το αποτέλεσμα της γνωμάτευσης, θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε οτι οι πολίτες, οι δημότες πρέπει να έχουν λόγο γιατί απλά αυτοί ζουν εδώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: