Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η ΚΙΣΑΜΙΤΙΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

« Η κ. Τουλουπάκη “φέρνει” δισεκατομμύρια ευρώ που δεν περιμέναμε!»
Την προσπάθεια της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στον αγώνα για τον εντοπισμό και την επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, από χρήματα που είναι «παρκαρισμένα» σε φορολογικούς παραδείσους εξαίρει με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής επισήμανε ότι μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχα με την κ. Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος κατέθεσε πρόταση προς τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και ταυτόχρονα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης για την ενίσχυση του έργου της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τον απαραίτητο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Εν συνεχεία, ο αχαιός πολιτικός κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά για τα «παρκαρισμένα» 150 δισ. ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους.
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Νικολόπουλος:
«Συνεχίζουμε αδιάκοπα και με πάθος τον σκληρό αγώνα μας, μέσα και έξω από την Βουλή ερχόμενοι αντιμέτωποι με τους νταβατζήδες της διαπλοκής. Κάνουμε τα πάντα όλα –όπως λέει και η νεολαία– βάζουμε πλάτη, ώστε επιτέλους να επιστραφούν στη δόλια την πατρίδα μας πίσω τα κλεμμένα, τα μαύρα και τα αφορολόγητα δισεκατομμύρια ευρώ.
»Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά το προγραμματισμένο ταξίδι της κ. Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της στις χώρες των φορολογικών παραδείσων, πολλοί φοροκλέπτες της οικονομικής ελίτ θα εξαναγκασθούν και θα επιστρέψουν, τουλάχιστον ένα μέρος, στα κρατικά ταμεία!
»Η έντιμη εισαγγελέας Ε. Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της ήδη κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα στις χώρες εμπιστοσύνης από τις παγκόσμιες αρχές δίωξης του οικονομικού εγκλήματος (…).Μετά την μεγάλη επιτυχία να “εντοπίσει” η εισαγγελέας 5 δισ. δολάρια από τα οικειοθελή δηλωμένα “μαύρα”, που έφεραν στα κρατικά Ταμεία πάνω από 400 εκατ. ευρώ, τώρα από τις νέες λίστες των φορολογικών παραδείσων τα ποσά μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή τα 2/3 του ΑΕΠ».
Σύμφωνα, πάντα, με τον βουλευτή τα πρώτα στοιχεία καταθέσεων και άλλων στοιχείων κινητής περιουσίας φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, που έχουν παραδοθεί, βρίσκονται σε 54 χώρες του εξωτερικού, ενώ μέχρι το τέλος του 2018 θα ακολουθήσουν και άλλες 30 χώρες. Ως εκ τούτου η «οικειοθελής» δήλωση που θα ακολουθήσει, υποβάλλεται εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση και το ποσοστό του πρόσθετου φόρου ανέρχεται σε 10%
«Ήδη γίνονται οχλήσεις σε μπαχταχτζήδες μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες κ.λπ., να σπεύσουν να δηλώσουν τα ποσά που γίνονται γνωστά στις δικαστικές αρχές, ώστε να περάσουν εν συνεχεία από το Ταμείο. Τέλος, θέλω να πω ότι ανάμεσά στις χιλιάδες που φοροδιαφεύγουν υπάρχουν και μεγάλα ονόματα της ενημέρωσης, που μας έλεγαν τόσα χρόνια ότι μαζί τα φάγαμε», καταλήγει στη δήλωση του ο Νίκος Νικολόπουλος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: