Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

5+1 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

προς την Τουριστική επιτροπή του Δήμου, που συνεδριάζει αύριο:
1. Να εξετάσει η επιτροπή προοπτικές και δράσεις για την βελτίωση της πρόσβασης μέσω του οδικού δικτύου:
α. στην κεντρική αρτηρία Κίσαμος – Πλάτανος η οποία καταστράφηκε από τα έργα του βιολογικού και είναι βασικός δρόμος για να βρεθεί κάποιος στον Μπάλο και την Φαλάσαρνα.
β. ο Αρχαιολογικός χώρος της Φαλάσαρνας να αποκτήσει την πρόσβαση που αρμόζει σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και να γίνει ουσιώδης σύνδεση με το μουσείο της πόλης της Κισάμου σε επίπεδο τουριστικής προβολής
2. Σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ να τοποθετηθούν στάσεις όπου δεν υπάρχουν με τα δρομολόγια και τις ώρες αυτών μέσα στη πόλη της Κισσάμου σε εμφανές σημείο.
3. Να ενισχυθεί η προβολή του θαλάσσιου τουρισμού που είναι το δυνατό μας χαρτί.
α. Να συμπεριλάβετε στις καμπάνιες και τις ντόπιες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη θάλασσα και επενδύουν στον τόπο δυστυχώς όμως από το οπτικοακουστικό υλικό που δημιουργήθηκε και προβάλει τον Δήμο απουσιάζουμε.
β. Επίσης να συμμετέχετε ενεργά ή ακόμα καλύτερα να προκαλέσετε τον εξωραϊσμό - βελτίωση τόσο της κατάστασης όσο και της εικόνας του λιμενίσκου Πλατάνου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς επιχειρήσεις και το ΛΤΧ μιας και ένας σεβαστός αριθμός πλέον επισκεπτών προτιμάει το δρομολόγιο Φαλάσαρνα - Μπάλος δια θαλάσσης.
γ. Το καταδυτικό πάρκο να μη μείνει στα χαρτιά. Να προχωρήσει η μελέτη και να βοηθήσει η επιτροπή στην εξεύρεση χρηματοδότησης.
4. Να γίνει σύνδεση των τοπικών αξιοθέατων με ενημερωτικά εργαλεία on site για την προβολή προς τους επισκέπτες και των υπόλοιπων αξιοθέατων της περιοχής. Δηλαδή αν κάποιος βρίσκεται στο Ελαφονήσι να δει κάποιο tabloid με την Φαλάσαρνα και τον Μπάλο και πληροφορίες και αντίστροφα.
5. Να εξετάσει η επιτροπή το ενδεχόμενο ο επισκέπτης να μπορεί να δει ελεύθερα real-time εικόνα από τα αξιοθέατα με εγκατάσταση webcams σε 4 κομβικά σημεία του Δήμου: Πόλη, Μπάλος, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα και να προγραμματίσει την επίσκεψή του βάση αυτού άλλωστε οι τοπικές συνθήκες την ίδια ημέρα μπορεί να διαφέρουν από την ενδοχώρα.
6. Το τουριστικό portal να περιληφθεί και σε έκδοση εφαρμογής για smartphones tablets τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια.
Υ.Γ. Απλά πράγματα με την ελπίδα ότι το Τουριστικό προϊόν κάποια στιγμή θα πρέπει να είναι #Kissamos και όχι Καστέλι.
Ευχαριστώ,
Παληάμπελος Ευστάθιος
Παροχέας Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής 
Φαλάσαρνα Κίσαμος
Συμφωνώ απόλυτα στις προτάσεις του του αγαπητού Στάθη και κρίμα που δεν είναι στην επιτροπή. 
#Φίλε Στάθη το μόνο σου λάθος είναι οτι η Κίσαμος θέλει ένα σ.

1 σχόλιο:

Στάθης Παληάμπελος είπε...

Γιάννη και το Παληάμπελος είναι με γιώτα (ι) αλλά κάποιος χωροφύλακας έγγραψε του παππού με ήττα στη ταυτότητα και από τότε μας ακολουθεί οικογενειακώς... συμβαίνουν αυτά, όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν και λάθη μερικές φορές μπορούμε να προχωρήσουμε και με αυτά μέχρι να διορθωθούν...

με το σχόλιο σου μου δίνεις μια πάσα να πω κάτι που θέλω να το πω τώρα που είδα την εξέλιξη ορισμένων "δημιουργικών παλιόφιλων" στο κομμάτι του τουρισμού... σημασία έχει να γίνουν πέντε πράματα για την συνολική εικόνα που θα μας ωφελήσουν όλους... όσο μεγαλώνω κατανοώ πως η θέση είναι μέσων για να εξυπηρετηθεί η πρωτοβουλία... κάποιες φορές η πρωτοβουλία μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς τη θέση, όμως το να σου δίνουν τη θέση και να μη μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία είναι ολίγον τραγέλαφος... ας πάρουν το ρίσκο της πρωτοβουλίας και βοηθάμε εμείς δεν έχουμε πρόβλημα... κάνουμε και για αρχηγοί κάνουμε και για ινδιάνοι...