Πάντα όταν βρίσκω στη λαϊκή αγορά ή στο σούπερ μάρκετ σταμναγκάθι, αγοράζω.
Είναι χόρτο χειμερινό και τρώγεται βρασμένο (εγώ το προτιμώ al dente).
Στη Κρήτη το φτιάχνουν και με κατσίκι (και είναι πεντανόστιμο).
Έχει αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες και είναι καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, καλίου και μαγνησίου. Επίσης, βοηθάει στη πέψη και δρα ευεργετικά σε στομαχικά προβλήματα.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι και το ζουμί του είναι εξίσου ευεργετικό! Μου αρέσει πάντα να το πίνω ζεστό με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο λεμόνι!
Αυτά γράφει η γνωστή δημοσιογράφος στην σελίδα της....
Είναι χόρτο χειμερινό και τρώγεται βρασμένο (εγώ το προτιμώ al dente).
Στη Κρήτη το φτιάχνουν και με κατσίκι (και είναι πεντανόστιμο).
Έχει αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες και είναι καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, καλίου και μαγνησίου. Επίσης, βοηθάει στη πέψη και δρα ευεργετικά σε στομαχικά προβλήματα.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι και το ζουμί του είναι εξίσου ευεργετικό! Μου αρέσει πάντα να το πίνω ζεστό με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο λεμόνι!
Αυτά γράφει η γνωστή δημοσιογράφος στην σελίδα της....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου