Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ...

Προς την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου.
Προτάσεις:
Υποδομές:
Διαγράμμιση στους οδικούς άξονες: Βοήθεια για την νυκτερινή οδήγηση λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού
Φωτισμός: Όλοι οι πυλώνες να λειτουργούν κανονικά στην πόλη και στον Δήμο Κισάμου. Προσοχή με τα φρεάτια που σε περίπτωση βροχής, αν δεν έχουν καθαριστεί, οδηγούν σε πλημμύρες προκαλώντας άσχημη εικόνα στους  επισκέπτες.  Σκουπίδια και τα μπάζα κατά μήκος κεντρικών δρόμων, όπου οι αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να τα καθαρίζει κάθε μήνα. Πεζοδρόμηση – δημόσιες τουαλέτες – ταμπέλες σήμανσης και το σημαντικότερο παρκινγκ μέσα στην πόλη.
Διαφήμιση:
Destination marketing-branding, για την προβολή της περιοχής από εταιρεία ειδική σε αυτόν τον τομέα  (π.χ Marketing Greece).
Πρόσκληση σε μπλόγκερ, tour operators για ταξίδια γνωριμίας (fam trips), προϋπόθεση να έχουν ολοκληρωθεί μερικές από τις παραπάνω υποδομές. Απασχόληση μόνιμου υπαλλήλου μέσα στον δήμο, που θα εργάζεται για την τουριστική προβολή και θα υλοποιεί τα project που θα προτείνει η τουριστική επιτροπή και θα αναφέρεται σε αυτήν.
Τοποθέτηση καταρτισμένων και εργατικών υπαλλήλων στον Μπάλο, Ελαφονήσι. Άριστη γνώση Αγγλικών, ευπρεπής παρουσία, ευγένεια, εξυπηρέτηση πελατών με ψυχή.
Επαρκής διαθεσιμότητα από ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες (και για ΑΜΕΑ) στον Μπάλο και στο Ελαφονήσι.
Όπως και διευκολύνσεις για τους οδηγούς λεωφορείων και τους ξεναγούς (rep). Διαφάνεια που αφορά την εισπραξιμότητα του Δήμου από τις τουριστικές επιχειρήσεις (σχετικά με την ύδρευση, αποχέτευση, δημοτικός φόρος 0.5% επί του τζίρου).
Στοχευμένη συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού (ανάλυση και αναγνώριση των αγορών και των εθνικοτήτων των πελατών της περιοχής μας), ώστε η συμμετοχή σε εκθέσεις να γίνεται στις χώρες αυτές.
Π.χ: 13 - 21 January 2018 The Holiday Exhibition CMT, Messe Stuttgart
Με εκτίμηση, 
Μυλωνάκης Στέλιος, Περράκης Κώστας, Κουνδουράκης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: