Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,
Ως υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ΕΒΕ Χανίων   αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω στους επιχειρηματίες του τόπου μας και ιδιαίτερα τις Κισάμου, τις Αναπτυξιακές Παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, μέσω του ΕΒΕΧ.
Πρώτον:
*Επίτευξη συνεργασίας με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryan Air, Norwegian, German Wings, Easy Jet, που απέφεραν: 
*Προοδευτική επίτευξη διπλασιασμού του αριθμού των επισκεπτών από 500.000 σε 1.000.000.
*Άμεση επίδραση της αύξησης των αφίξεων στο τουριστικό ΑΕΠ κατά ~400 εκ. € για τα Χανιά.
*Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τρεις (3) μήνες
Μέρος των παραπάνω συνεργασιών ήταν η διοργάνωση από τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο ευρείας σύσκεψης των επιχειρηματιών της Κισάμου, με θέμα την Τουριστική Προβολή της Κισάμου μέσω των εταιριών χαμηλού κόστους. Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από οραματιστές επιχειρηματίες της περιοχής μας και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους μας πλέον, με την ραγδαία αύξηση του τουρισμού στην Κίσαμο.   
Θεωρώ τιμή μου που ως μέλος του ΔΣ του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, συνέβαλα στην προώθηση της Τουριστικής Προβολής της Κισάμου και γενικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής. 
Επίσης:
■Υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Τουρισμού για την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της μείωσης των τελών του Αεροδρομίου Χανίων
■Διεξαγωγή 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγροτουρισμού στα Χανιά.
Επιπλέον:
■2011-2015: Θεαματική αύξηση των εξαγωγών σε τρόφιμα/ποτά κατά 168,86% (36,7 εκ.) στο νομό Χανίων έναντι 97,92% στην Περιφέρεια Κρήτης 
■Συνεχής συμμετοχή σε εκθέσεις διεθνούς εμβέλειας (SIAL, ANUGA, Food Expo, κ.α.)
Τα όσα αναφέρονται παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των όσο γίνονται μέσω του ΕΒΕ Χανίων. Θεωρώ σκόπιμο να συνεχιστεί η αναμφίβολα επιτυχημένη πορεία του νυν Προέδρου Ιωάννη Μαργαρώνη. 
Η στήριξη της υποψηφιότητας μου με τον συνδυασμό Νέα Πορεία, στις επερχόμενες εκλογές 11-13 Δεκεμβρίου, θα δικαιώσει τα οράματα και τις προσπάθειες όλων εμάς.
Πατεράκης Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: