Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η ΚΛΟΥΒΑ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑΚΗ

Σε μια περίοδο που τα θέλω μας είναι περισσότερα από τα μπορούμε και κάποιοι πολίτες αποφασίζουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τις υποτυπώδεις υποδομές μας, έχουμε νομικές αντιρρήσεις στην τοποθέτηση των έτοιμων κοντέινερ αποδυτηρίων στο δημοτικό στάδιο Κισάμου. 
Θυμάμαι αρχές του 1980 που και εγώ νεανίας τότε έπαιζα ποδόσφαιρο στην μοναδική μας ομάδα τον Π.Γ Σ Κισσαμικό, στο χωμάτινο γήπεδο της παραλίας, αλλάζαμε και αφήναμε τα ρούχα μας στην δυτική μεριά σε ένα παλιό μπεντένι. Την επόμενη χρονιά αποκτήσαμε τα πρώτα αποδυτήρια μας, η κλούβα από το παλιό αυτοκίνητο του Πλευράκη (ποτά αναψυκτικά), μια μπλε κλούβα που μπορούσαμε να αλλάζουμε δίχως να βρέχονται ή να φοβόμαστε ότι θα χαθούν τα ρούχα μας.... πέρασαν χρόνια, εγκαίνια, αποδυτήρια με ζεστό νερό και άλλες ανέσεις, σήμερα η κατάσταση είναι βέβαια τραγική, χειρότερη και από τότε.  
Δεν ξέρω ποιος θα κάνει μήνυση αν τοποθετηθούν στο γήπεδο αυτά τα δυο σύγχρονα κοντέινερ, που είναι απαραίτητα και δεν πάνε προς κερδοφόρα εκμετάλλευση, αλλά αν το κράτος κυνηγάει αυτά τότε είναι στραβό και ανίκανο.
Τέλος πάντων εκεί που φτάσαμε δεν μένει παρά να τα τοποθετήσουμε και να τους κολλήσουμε δυο ρόδες από κάτω που να τα κάνουμε κινητά ..έτσι ίσως γλυτώσουμε απο τους νόμους ..όσο για ρεύμα με φακούς και κεράκια. 
Υ.Σ 6 μήνες τρέχει νερό (πόσιμο) στα ανατολικά αποδυτήρια απ΄έξω... υπολογίζω οτι κανένας δεν έχει ειδοποιήσει τον δήμο ούτε οι υπεύθυνοι το ξέρουν. Μάλιστα εξαιτίας αυτού τα αποδυτήρια είναι άχρηστα.
Θρουλούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: