Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Αγαπητό μας blog
Δε ξέρω πόσο η επιτροπή για τον τουρισμό, που θα συνεδριάσει σήμερα, θα πρέπει να προσέξει πως το Καστέλλι, η Κίσαμος, δεν έχει νοικοκυρεμένες γωνιές για να ξεκουραστεί ο τουρίστας και δρόμους για να περπατήσει ο κάθε επισκέπτης της.
Δρόμοι που σε βγάζουν στην παραλία, χωρίς πεζοδρόμια και ακαθάριστοι όλο το χρόνο, απο τα ξερόκλαδα, τα καλάμια, τα βάτα και άλλα άγρια δέντρα.
Μια άσπρη γραμμή θα μπορούσε να διαγράφει τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, αλλά και τις διαβάσεις πεζών. Δρόμος φρουρίου, δρόμος απο Μητρόπολη προς στάδιο, δρόμος απο την Σκαλίδη προς Μαύρο Μώλος. Το κενό στο γκρεμισμένο φρούριο μπορούσε να φιλοξενήσει δυο δέντρα και να μη γίνει παλιατζίδικο αυτοκινήτων.
Η δεντροφύτευση με αλμυρίκια σε όλη την παραλία κατά μήκος και  μέχρι την Πλάκα θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένη.
Οι πλατείες με τα νεκρά συντριβάνια είναι αφιλόξενες. Ας γκρεμιστούν να ανοίξει ο χώρος τουλάχιστον να μπουν δυο τραπέζια παραπάνω.
Τέλος αν δεν υπάρξει παράκαμψη οχημάτων το καλοκαίρι απο την περιβόητη λεωφόρο, την Ηρώων Πολυτεχνείου και ρύθμιση παρκαρίσματος, η υποβάθμιση  περιβάλλοντος θα συνεχίζεται. Αν υπάρξει παράκαμψη και η Σκαλίδη θα ζωντανέψει, να είμαστε σίγουροι.
Εικόνες όμορφες και γωνιές, περίπατοι αρχαιολογικοί μέσα στην πόλη, πρέπει να προβάλλονται.
Και πάνω απ' όλα τα σκουπίδια, τα παλιοαντικείμενα σε κεντρικούς δρόμους πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως.
Ξέρω οτι σας κουράζω αλλά δεν είναι αλήθεια όλα αυτά; Μια βόλτα στην πόλη είναι αδιάψευστος μάρτυρας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: