Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Μαζεύτηκαν χθες το μεσημέρι τα μαγαζιά της Σκαλίδη και έκαναν την πρώτη συνάντηση μετά τα νέα μέτρα, που δεν ανακοινώθηκαν, αλλά έμαθαν οι πολίτες είτε απο το συγκεκριμένο blog, είτε ξυπνώντας ένα πρωινό κι είδαν να έχουν αλλάξει όλα. 
Η αλήθεια είναι οτι η δημοτική αρχή δεν ρώτησε κανένα απο τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών για την αλλαγή του κατεύθυνσης του δρόμου, δεν ρώτησε κανένα για την πεζοδρόμηση που σχεδιάζει να κάνει και δεν ρωτήθηκε ουδείς αν αυτό που πάει να γίνει είναι προς όφελος της Σκαλίδη. Φυσικά ούτε απάντηση έχει δοθεί απο την δημοτική αρχή για το "κατακτύπη" της Σκαλίδη τα τελευταία 10 χρόνια, που ενώ τα αποτελέσματα φαίνονται, κάποιοι επιμένουν με σπασμωδικές κινήσεις να δώσουν ζωή σε ένα δρόμο που ίδιοι κατέστρεψαν.
Το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι η κατάσταση είναι απελπιστική (απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη), ειδικά στο ανατολικό τμήμα της Σκαλίδη που δεν έχει τα σουβλατζίδικα ή τις καφετέριες για να βάζουν τα τραπέζια τους στον δρόμο κάνοντας έτσι την διέλευση ων μηχανακιών δύσκολη. Έτσι μια δημοτική απόφαση παραβιάζεται ή νωχελικά τηρείται,(να μην ξεχάσω να αναφέρω οτι οι πολίτες έκλειναν τον δρόμο ανάλογα με την όρεξη τους) με αποτέλεσμα τα τηλεφωνήματα στον δήμο να είναι καθημερινά (να μην ξεχάσω οτι όταν εφαρμόστηκε το μέτρο κάποιοι έκλεψαν τα στοπ) γεμάτα αγανάκτηση, απο τα μαγαζιά που έχουν εναπομείνει. Σήμερα ήρθε η αλλαγή πορείας, που θα γίνει πεζοδρόμηση συν το χρόνω, σε ένα δρόμο που δεν έχει τα απαιτούμενα μαγαζιά για να γίνει, αλλά και αυτά που δεν νοικιάζονται να είναι ετοιμόρροπα και σε κακή κατάσταση. Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να δώσει τα κίνητρα στους λίγους που κρατούν ζωντανό το ανατολικό κομμάτι τους αναγκάζει να φύγουν.
Δυστυχώς κανένας δεν ρωτήθηκε για το σχέδιο αυτό, είναι μια απόφαση που δεν κοινοποιήθηκε στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών και δυστυχώς πάρθηκε απο ανθρώπους που δεν ξέρουν που είναι η Σκαλίδη.
Η πλειοψηφία των μαγαζιών δεν θέλει να γίνει πεζόδρομος και φυσικά κανένας δεν θέλει να αλλάξει η φορά της κατεύθυνσης ειδικά τώρα.

Υ.Σ Ξέρετε οτι όταν ένας δρόμος κλείνει η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη να βρίσκει χώρο μόνιμης στάθμευσης για τους κατοίκους που μένουν σε αυτόν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: