Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΚΑΚΗ

«Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε για το επιμελητήριο, προφανώς για τις εκλογές, για τους άξονες του προγράμματός μας, για το όραμά μας, για την επόμενη μέρα.
Καταρχήν, σε αυτό το σημείο, θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση, στην ομάδας μας. Είμαι περήφανος και είναι μεγάλη τιμή για ‘μένα που είμαι μέλος μιας ομάδας επιχειρηματιών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό στόχο και σκοπό: να κάνουμε τα Χανιά δυνατότερα, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για όλο το νομό και όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις.
Μαζί με αυτή την καταπληκτική ομάδα Ανθρώπων, καταφέραμε να σπάσουμε ένα ρεκόρ: αυτό της συμμετοχής, αλλά και ταυτόχρονα των πολλών γυναικών στο ψηφοδέλτιο μας, δίνοντας έτσι έμφαση και στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε!
Και θέλω να τονίσω το εξής: δεν ξεχωρίζει κανείς! Για ‘μένα είναι όλοι τους η dream team με τον οποία θα βαδίσουμε και την επόμενη μέρα! Δεν υπάρχουν εκλεκτοί, υπάρχει ομάδα!
Ο προγραμματισμός μας στηρίζεται σε κάποιους βασικούς άξονες, αδιαπραγμάτευτους, ρεαλιστικούς και εφικτούς.
1) Προστασία της τοπικής οικονομίας,
2) Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε κάθε γειτονιά μέσα από δράσεις, ΕΣΠΑ, διαβούλευση με φορείς κλπ
3) μεγαλύτερη ανακύκλωση του χρήματος εντός του νομού μας,
4) εισροές από τον τουρισμό και τις εξαγωγές,
5) μαζική εξωστρέφεια σε επίπεδο κόσμου και όχι λίγων μεμονομένων αγορών.
Αυτές είναι ορισμένες προϋποθέσεις και συνθήκες του συμβολαίου μας με την Χανιώτικη κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Τα Χανιά πρέπει να τα κάνουμε πρότυπο ανάπτυξης.
Δεν θέλουμε ένα επιμελητήριο κλειστό στον εαυτό του. Θέλουμε και θα δημιουργήσουμε ένα επιμελητήριο ανοιχτό στην κοινωνία, απ’ όπου θα
δρομολογούνται εξελίξεις, επιχειρηματικές προοπτικές, επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Κύριοι, θέλουμε ένα επιμελητήριο σύγχρονο, ευρωπαϊκό!
Στη σημερινή εποχή έχουν κλονιστεί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη. Αυτές τις αξίες θέλουμε να επαναφέρουμε. Και θα το πετύχουμε!
Με ενότητα, με πείσμα, με όραμα, με στρατηγικό σχέδιο (business plan) και δουλειά πάνω απ’ όλα, θα τα καταφέρουμε. Να είστε σίγουροι!
Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: