Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΟΛΗ Η ΣΚΑΛΙΔΗ ;

Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο οι καταστηματάρχες της Σκαλίδη αλλά το αποτέλεσμα δεν έγινε γνωστό, αν δηλαδή θα εισακουστούν τα παράπονα και τα θέλω των "νοικοκύρηδων", έτσι τους αποκάλεσε ο δήμαρχος τους καταστηματάρχες ή θα γίνει αυτό που έχει σκεφτεί η δημοτική αρχή και είναι η εκπόνηση μελέτης για πλακόστρωτο από την αρχή ως το τέλος της Σκαλίδη.
Φυσικά έγιναν αρκετά ερωτήματα προς τον δήμαρχο ... "αν προσπεράσουμε το μαγαζί που θέλουμε να επισκεφτούμε και αφού δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε ποιος ο δρόμος για να ξαναγυρίσουμε πίσω; Από το Τελωνείο ή από το Μαύρο Μώλος;".
Πάντως ο δήμαρχος θεωρεί ότι "το καλύτερο και το σωστότερο είναι όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στο κέντρο" Ποιο κέντρο όμως; Ένα κέντρο υπό κατασκευή!!
Ειπώθηκαν πολλά, ακόμα οτι και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια δοκιμαστική μονοδρόμηση, μια δοκιμαστική αλλαγή πορείας. Μάλιστα σε αυτό είχαν ερωτηθεί (επιλεκτικά;) μερικοί καταστηματάρχες οι οποίοι δεν είχαν τότε αντίρρηση, αλλά τώρα ούτε που το σκέφτονται ότι θα λειτουργήσει αυτό.
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει πρώτα μια ανοικτή συγκέντρωση ώστε να ακουστούν όλες οι φωνές, αλλά προχωράμε σε βήματα γρήγορα δίχως να υπολογίζουμε το σύνολο των "νοικοκύρηδων", σηκώνοντας τα χέρια στο τέλος απο αγανάκτηση.
Προσωπικά θέλω να πω οτι επειδή παρακολουθώ τα πράγματα της πόλης πολύ στενά τα τελευταία 10 χρόνια δεν είναι αμαρτία, ούτε κακό, να πεις .. "Ναι έκανα λάθος το ξανακουβεντιάζω". Γιατί η κουβέντα το πως κατάντησε η Σκαλίδη έτσι, "τόσο στενή και συγχρόνως τόσο φαρδιά" ήταν ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής που δεν έκανε αυτά που έπρεπε σαν υπεύθυνη. Οι πολίτες ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένοι, ούτε ικανοποιημένοι, όμως η κάθε δημοτική αρχή που κρατά και το μαχαίρι, πρέπει να κόβει το καρπούζι στην μέση, πρέπει να βρίσκει όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις πρώτα για την πόλη, μετά για τους "νοικοκυραίους", και τέλος για τους επισκέπτες μας.  Έ εμείς εδώ πάμε λίγο ανάποδα, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τα λάθη που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται. 
Για να κάνεις κάτι καλό για αυτήν την πόλη πρέπει να την αγαπάς...έ εμείς δεν την αγαπάμε και φαίνεται.

Υ.Σ Το παραπάνω συγκοινωνιακό σχέδιο μου το έστειλε ένας φίλος πολεοδόμος συγκοινωνιολόγος, τσάμπα, όταν του είπα το πρόβλημα μας!!! Τέσσερις δρόμοι πάνε πλατεία (κόκκινο χρώμα), τέσσερις φεύγουν (μπλε χρώμα), γίνεται και πεζόδρομος η Σκαλίδη (κίτρινο χρώμα). Και το καρπούζι στην μέση μοιρασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: