Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η ΚΙΣΑΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΝΩΜΕΝΗ

Διαβάζοντας το δημοσίευμά του «Κισαμίτη» με τίτλο «Η Κίσαμος θα διχαστεί;», ένιωσα την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον συντάκτη του κειμένου για τα καλά λόγια στο πρόσωπό μου, αλλά και να ξεκαθαρίσω κάτι που θεωρώ άκρως σημαντικό.
Τονίζω προς πάσα κατεύθυνση, ότι από την δική μου πλευρά, δεν επιχειρήθηκε ποτέ -και δεν πρόκειται-, ούτε ο διχασμός, ούτε το «μοίρασμα», ούτε η κόντρα με τον οποιοδήποτε. Είναι σεβαστό δικαίωμα του καθενός να είναι υποψήφιος με όποιον συνδυασμό θέλει και ο κόσμος φυσικά να τον κρίνει ελεύθερα, δημοκρατικά και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
Παρόλα αυτά, θα με βρουν απέναντί τους όσοι προσπαθήσουν να διαταράξουν την ενότητα και την πρόοδο της Κισάμου και ευρύτερα των Χανίων.
Με έκπληξη ωστόσο, διάβασα την «άμεση» απάντηση-ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Κισάμου, ο οποίος δια των εκπροσώπων του ξεκαθάρισε πως στηρίζει τον κ. Μαργαρώνη.
Δυστυχώς βέβαια, η αλήθεια που ειπώθηκε ήταν μισή. Και οι μισές αλήθειες δεν νομίζω ότι τιμούν το σύλλογο, τα μέλη του και την Κίσαμο.
Αυτό που έγινε λοιπόν, είναι ότι όντως παρεβρέθηκα μαζί με τον κ. Παπαβασιλείου σε ένα ΔΣ του συλλόγου και αυτό που ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά μου είναι ότι στην περίπτωση που ο κ. Παπαβασιλείου δεν είχε το δικαίωμα να είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού, θα ηγούμουν εγώ, κάτι το οποίο θα το γνωρίζαμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως και έγινε.
Θέλω να φαντάζομαι ότι τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο αντιπρόεδρος, ενημέρωσαν και τους υπόλοιπους εμπόρους για τα λεγόμενά μου, καθώς και για να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια τέτοια απόφαση.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Ροκάκης
Επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: