Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο γραφικό χωριό Βλάτος με τις γειτονιές πνιγμένες στο πράσινο ο τοπικός σύλλογος Νέοι Ορίζοντες με την βοήθεια όλων των κατοίκων της περιοχής έφτιαξε ένα υπέροχο μικρό λαογραφικό μουσείο με την ιστορία του χωριού τους στο (ανακαινισμένο επί δημαρχίας Κουκουράκη) πρώην δημοτικό σχολείο.
Τα εκθέματα πολλά, τα περισσότερα σπάνια, εκτίθενται στην μια και μοναδική αίθουσα του σχολείου, και τα περισσότερα είναι αντικείμενα από την αγροτική ζωή της Κρήτης του περασμένου και προπερασμένου αιώνα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 40 χάρτες του 1930 αλλά και η παράξενη εταζέρα (τελευταία φώτο) που είναι από ταχυδρομείο. Η συλλογή διαθέτει και αρκετά σπάνια βιβλία, αλλά και ιατρικό εξοπλισμό του περασμένου αιώνα (μάλλον εκεί κοντά θα υπήρχε και το αγροτικό ιατρείο).
Μια βόλτα στο Μουσείο αξίζει αν και για να το δείτε πρέπει να κλείσετε ραντεβού, με κάποιον απο τον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: