Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

..και οτι έχει γραφτεί στο SADENTREPESE.

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Άρχισαν οι εργασίες στον χώρο που θα γίνει το νέο Λύκειο Κισάμου και προχθές έγιναν έρευνες για την ποιότητα του υπεδάφους. Καλή αρχή και καλή συνέχεια!!
Πιστεύουμε να γίνει τελικά το έργο και να μην μείνει όπως έχουν μείνει στα θεμέλια τόσα άλλα στην Κίσαμο.

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡOYΝΤΕΣ
Δεν θέλουν να γίνει το Λύκειο στην Κίσαμο, αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει, από αυτά που ακούω κι από αυτά που βλέπω. 
Το ποιοι είναι αυτοί και γιατί γίνεται αυτό δεν χρειάζεται ψάξιμο, είναι ολοφάνερο!
Μιας και δύσκολα θα δούμε φέτος Λύκειο, καλό είναι οι νυν υποψήφιοι δήμαρχοι, να το συμπεριλάβουν στις προγραμματικές τους δηλώσεις. Θα παίξει σίγουρα πολύ, μιας και μας αρέσουν τα δύσκολα, αυτά που βρίσκονται κοντά στην σφαίρα της φαντασίας, Περιφερειακός- Λιμάνι- ανάπλαση του κόλπου, κλειστά γυμναστήρια…. το Λύκειο ίσως είναι ο μόνος εφικτός στόχος της επόμενης δεκαετίας.
Κάθε δέκα χρόνια γίνεται και ένα μεγάλο έργο στην Κίσαμο… ψάξτε το!
Για να πούμε βέβαια και την αλήθεια όλο αυτόν τον καιρό, δυο άνθρωποι πάλεψαν και παλεύουν για να γίνει το σχολείο στην πόλη μας.
Ο αποχωρών Νομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης, που από ότι φαίνεται το πήρε προσωπικά  και ο συνταξιούχος πλέον διευθυντής του Λυκείου, κ. Παπαδοπεράκης, που φώναζε για τις καθυστερήσεις και τις ατέλειες. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν λόγια, εξαγγελίες και πρασινομπλέ λουλουδάκια. 
Δεν θα έγραφα τίποτα μιας και πλησιάζει προεκλογική περίοδο, αλλά έτυχαν δυο πράγματα. 1ον έπεσε ένα χαρτί στα χέρια μου από τον ΟΣΚ και το άλλο ήταν η συνταξιοδότηση του αγαπητού φίλου Νίκου Παπαδοπεράκη!
Έτσι το έγγραφο που έπεσε στα χέρια μου από τον ΟΣΚ, με έκανε να ανατριχιάσω, μιας και αναφέρει σαν προβλήματα, την αδυναμία απομάκρυνσης των όμβριων;;;;;; (Τον Σημαντηρά θέλετε μου φαίνεται.) αλλά και το ανήκουστο και απίστευτο, ότι δεν εξασφαλίζεται ο ελάχιστος φυσικός φωτισμός των αιθουσών διδασκαλίας.
Τελικά αν κάποιος διαβάσει αυτά, θα νομίσει ότι το οικόπεδο είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και μάλλον βλέπει δυτικά, αλλιώς δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί που βρίσκουν τέτοια "πατήματα" για να κωλυσιεργούν το έργο με τελικό στόχο να μην γίνει το Λύκειο!!! 
Είναι δυνατόν;
Τον τελευταίο χρόνο νοιώσαμε πίκρα που πολλά πράγματα χάθηκαν σχεδόν μέσα από τα χέρια μας, άλλα αγνοήθηκαν, πολλά παραμελήθηκαν, ίσως έφταιγαν βέβαια και οι συγκυρίες, πολιτική και οικονομική κρίση, αλλά να υπάρχουν τα χρήματα και να μην μπορούμε να βγάλουμε τα όμβρια ή ο ήλιος δεν φωτίζει καλά στην Κίσαμο, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε για το τι είμαστε τελικά ή τι νομίζουν ότι είμαστε εμείς εδώ!!!
Δεν ξέρω σε εσάς τι προκαλεί αυτή η παρατεταμένη νωχελικότητα, πάντως μην μάθετε τι προκαλεί σε μένα! Επιτέλους κάποιοι υπεύθυνοι ας ασχοληθούν με την νεολαία μας και τα παιδιά μας, ας σταματήσουν πλέον να κοκορεύονται μόνο για τα μικροπανυγηράκια τους!!

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε χθες, σε συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού σχολικών κτηρίων, ότι από το 2012 θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης 13 νέα σχολικά συγκροτήματα σε ολόκληρη την Κρήτη. Ανάμεσα σε αυτά που ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατηθούν, τον Ιούνιο του 2011, θα είναι επιτέλους και το Ενιαίο Λύκειο Κισάμου, το οποίο θα είναι μόλις 9θέσιο. Μάλιστα ήταν τόσο αισιόδοξος, ο περιφερειάρχης, ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα τα 13 νέα συγκροτήματα, επειδή πιστεύει οτι θα καλυφθούν οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες που θα προκύψουν, με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων. 
Τι να πούμε άλλο εμείς από την χαρά μας......βέβαια καταλάβαμε και για ποιο λόγο τώρα έπρεπε να παραχωρηθούν στον ΟΣΚ για πενήντα χρόνια τα εν λόγω οικόπεδα...για ενέχυρο....μάλλον!

16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης του έργου "Ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κισάμου" στο Προγραμματισμό έργων ΣΔ ΙΤ Κρήτης που υλοποιεί η Ανώνυμη Εταιρεία Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚΑ.Ε), απαιτείται τροποποίηση της Επέκτασης Σχ. Πόλεως Κισάμου στο Ο.Τ Γ 259 με αριθμό οικοπέδου 05Ν. Συγκεκριμένα πρέπει να χαρακτηρισθεί ο προαναφερθείς χώρος ως Σχολικός.......... 
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τα παραπάνω έχοντας υπόψη του την υπ.αρ.80/2011 απόφασή του και διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
Εγκρίνει την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως Κισάμου και χαρακτηρίζει το οικόπεδο της Τράπεζας Γης του Σχ. Πόλεως του Δήμου που βρίσκεται στο ΟΤ Γ.259 με ΚΑ 05Ν και έχει εμβαδόν 3.187,51 τ.μ.., ως σχολικό χώρο για την ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κισάμου.

Το τι έχει γίνει απο το 2013 και μετά το ξέρετε..το οικόπεδο υπάρχει και έχει τους καλύτερους χοχλιούς της πόλης.
Αυτά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: