Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

.

.

Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ


Δείτε εικόνα, μόλις σε μια βδομάδα που έχουν στερεώσει τα κρασπεδόρειθρα στην πλατεία και ήδη κάποια έχουν μετακινηθεί και άλλα έχουν σπάσει.
Αστυνόμευση δεν υπάρχει και το παρκάρισμα είναι φυσιολογικό να γίνεται δίπλα σε αυτά, πάνω σε αυτά, μέσα σε αυτά, άραγε τι κερδίσαμε; Τα ίδια χάλια και σε περισσή στενάδα τώρα.
Το να φωνάζουμε για αστυνόμευση την ίδια ώρα που οι μισοί και παραπάνω κάνουμε του κεφαλιού μας, δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά γενικώς κάτι πρέπει να γίνει. 
Το μόνο που καταφέραμε είναι να έχουμε -στην πλατεία Τζανακάκη- όλα τα γύρω στενά κατειλημμένα από αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια και μια πλατεία άχαρη που παρκάρουν κάθε βράδυ μηχανάκια. Το προσωρινό ποτέ δεν είναι καλό, γιατί αν ήταν καλό και ωραίο, θα λεγόταν ή θα γινόταν αμέσως μόνιμο.... τώρα απλά συντηρούμε μια κατάσταση περιμένοντας να δούμε αν έχει και τέλος αυτός ο σχεδιασμός.
Δεν υπάρχουν σχόλια: