Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

Είμαι σίγουρος οτι η απόφαση για την Σκαλίδη άλλαξε πάλι... ίσως βέβαια να την άλλαξαν και αυτοί που δεν μπορούν να την βλέπουν κλειστή. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, μια απόφαση Δημοτικού συμβουλίου -αναφέρομαι για την Σκαλίδη- πάει περίπατο και ο δρόμος ανοιγοκλείνει όπως το θέλουν κάποιοι. Ξέρω οτι είναι δύσκολο να τα κάνουμε όλα τέλεια, αλλά δεν γίνεται αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται και μάλιστα εις βάρος μιας μερίδας πολιτών. 
Τα τελευταία βράδια η ανατολική Σκαλίδη κλείνει όποτε βρεθεί άνθρωπος να την κλείσει... άμα δεν βρεθεί είναι ανοικτή. Είμαι σίγουρος οτι τέτοια απόφαση θα έχει πάρει το Δ.Σ, γιατί διαφορετικά παραβιάζεται η αρχική ..απόφαση. Ας μην πω πόσοι στύλοι φωτισμού λείπουν, αντίθετα με άλλο σημείο του ίδιου δρόμου που φτιάχτηκε με μεγάλη ταχύτητα.
Μάλιστα ενώ είναι χρόνιο το πρόβλημα της Ανατολικής Σκαλίδη εντούτοις νέα κολονάκια τοποθετήσαμε έξω απο τον Μιχαήλ Αρχάγγελο κατ απαίτηση. Δεν μιλάμε λοιπόν για μια ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου αλλά για μια εξυπηρέτηση όσων την χρειάζονται. Καιρός είναι να καταλάβουν όλοι οτι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα έτσι μεμονωμένα...και για κάποιους, η Σκαλίδη έχει αρχή και τέλος και η κάθε απόφαση θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλο το μήκος της..
Αν δεν μπορείτε λοιπόν να ελέγξετε την "ανάπλαση", τότε ας μην παίρνετε αποφάσεις και ας αφήνετε τους ιδιοκτήτες, τους πολίτες, τους διαμένοντες εκεί, να κάνουν ότι είναι καλύτερο για αυτούς.
- Και να τον περπατάτε κύριοι σύμβουλοι τον δρόμο, γιατί η απόφαση σας αυτό έλεγε .. ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και βόλτα τις βραδυνές ώρες με τα καροτσάκια οι μαμάδες.. αν δεν το θυμάστε να σας το φέρω και γραμμένο. 
Υ.Σ Άμα τον περπατάς βλέπεις και τις ατέλειες.... και υπολογίζω οτι απόψε θα κλείσει η Σκαλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: