Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΤΑΡΣΑΝΑΣ

Όλοι τον έχουμε δει απο μακρυά αλλά ελάχιστοι τον έχουμε επισκεφτεί, μιας και είναι αρκετά δύσκολο να πας με τα πόδια, ειδικά τώρα που κάνει ζέστες, πάντως είναι μια απίθανη εμπειρία να βρεθείς σε αυτόν τον τεράστιο σπήλιο στα ανατολικά του ακρωτηρίου της Γραμβούσας. 
Το όνομα του Ταρσανάς σημαίνει καρνάγιο, άγνωστης εποχής βέβαια, ενώ σήμερα βρίσκεται ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας γύρω στα 15 μέτρα, που όμως λόγω της ανύψωσης της ξηράς από τον τον σεισμό του 365 μ.Χ δικαιολογείται.. 
Είναι γεμάτος απο άγρια περιστέρια και αρτένες (θαλασσοπούλια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: