Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

 Το Αμμάν της Ιορδανίας επισκέφθηκε από 23-28/04/2017 ο γεωπόνος Κων. Στ. Χαρτζουλάκης, στα πλαίσια του προγράμματος TEMPUS ‘Εκπαίδευση στελεχών του ελαιοκομικού τομέα της Ιορδανίας’ της Ε.Ε. Ο κ. Χαρτζουλάκης ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση workshop από 24-25/4/2017 για την ‘Αειφορία του ελαιοκομικού τομέα της Ιορδανίας’ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αμμάν, το Υπουργείο Γεωργίας και  την Ένωση Εξαγωγέων Ελαιοκομικών Προϊόντων της Ιορδανίας (JOPEA).
Στο workshop  συμμετείχαν ο Δ/ντής Ελαιοκομίας της Ιορδανίας, γεωπόνοι από τα γραφεία εφαρμογών των διαφόρων περιοχών, καθηγητές από τα διάφορα πανεπιστήμια της Ιορδανίας, οργανώσεις παραγωγών και εταιρείες του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που δραστηριοποιούνται στον ελαιοκομικό τομέα. Στο workshop συμμετείχε και ο Γεν. Δ/ντής  του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) Abdelatif Ghedira, ο οποίος αναφέρθηκε στην παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση ελαιοκομικών προϊόντων (ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς) και τη σημασία της εφαρμογής των ορθών πρακτικών για την εξασφάλιση της ποιότητάς τους.
Στη διάρκεια του workshop ο κ. Χαρτζουλάκης τιμήθηκε για τη συνεισφορά του την τελευταία 5ετία στη βελτίωση της ελαιοκομίας της Ιορδανίας. Παράλληλα ο κ. Χαρτζουλάκης συζήτησε με το Γ. Δ/ντή του IOC για το μέλλον της ελαιοκομίας στο κόσμο αλλά και τη συμμετοχή του σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: