Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΑΠΟΨΗ.....

Χάσαμε την δημόσια διαβούλευση ένα απο τα ισχυρότερα δημοκρατικά όργανα στην αντιμετώπιση του "έτσι θέλω". Δυστυχώς θα το πω για άλλη μια φορά... Ναι μπορεί σε αυτήν την πόλη να έχουν γίνει του θεού τα ανάποδα αλλά δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Ούτε χωριουδάκι είμαστε, ούτε μια μικρή γειτονιά που ο κάθε ένας αποφασίζει με το έτσι θέλω*. Δημόσια διαβούλευση, ποιότητα Ζωής και τοπική κοινότητα Κισάμου έχουν λόγο ...λόγο εμπεριστατωμένο και προς όφελος της πόλης και των δημοτών. Αυτά τα τρία όργανα αντιπροσωπεύουν τους δημότες, αυτά είναι μαζί με τους συλλόγους της πόλης οι κατ' εξοχήν "προστάτες" της κάθε αναποδιάς. Κρίμα που οι αποφάσεις σήμερα είναι πρόχειρες και στο πόδι, κρίμα που τα καίρια θέματα παίρνονται με μια απλή απόφαση κατά πλειοψηφία, κρίμα που η γνώμη των επενδυτών δεν υπολογίζεται (είναι μικροί), κρίμα που δεν γίνονται μόνιμα έργα ανάπλασης και εξυπηρέτησης των δημοτών, κρίμα που η κάθε απόφαση είναι μια τεράστια βραδινή έκπληξη. 
Η πόλη θέλει σχεδιασμό απο την αρχή και όχι παιχνιδάκια ανάπλασης και "εξυπηρέτησης", η πόλη θέλει σοβαρές προτάσεις με ομοφωνία, η πόλη πρέπει να ξυπνήσει και να βρεθούν μόνιμες λύσεις στα μακροχρόνια προβλήματα της και όχι επειδή δεν βρίσκονται οι λύσεις να κάνουμε προσωρινές ενέσεις επιβίωσης. 
Έργα ζωής είναι ένας περιφερειακός, μια συγκοινωνιακή μελέτη, ένας κάθετος δρόμος που δεν υπάρχει, μια ανάσα πράσινου, μια παιδική χαρά, μια ασφαλτόστρωση εκεί που θυμίζει αλάνα, ένα δημοτικός χώρος στάθμευσης, μια δημοτική αστυνομία Ή όλα αυτά μαζί που θα μας κάνουν πόλη.  
Τέλος πάντων .... ας είναι το τελευταίο έργο (αντίθετη μονοδρόμηση Σκαλίδης) που γίνεται άνευ δημόσιας διαβούλευσης και γνώμης των πολιτών. Οι Δημότες  έχουν γνώμη και αυτή την γνώμη (σωστή η λάθος) πρέπει να την πάρουν μετά οι δημοτικοί σύμβουλοι και να την μεταφέρουν στο Δημοτικό συμβούλιο. Ποιος ρωτήθηκε άραγε; Ποια γνώμη μετέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι; 
* Ενδεχομένως μια απόφαση να βγει καλή και προς όφελος των δημοτών, αλλά αν δεν βγει τότε τι γίνεται; 
Και τα στρογγυλά τραπέζια είναι για αυτό τον λόγο, για να κουβεντιάζονται τα θέματα ήσυχα ωραία και απλά και φυσικά να βλέπεις τον άλλο στο πρόσωπο. 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: