Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

...κυρού Ειρηναίου
 Η Εκκλησία της Κισάμου και του Σελίνου, μετ΄ ευγνωμοσύνης πολλής, τέλεσε το 4ετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου.  Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του επιχωρίου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, Αρχιερατικό συλλείτουργο και εν συνεχεία το 4ετές μνημόσυνο του μεγάλου αυτού Ιεράρχου. Ακολούθησε υπό των Αρχιερέων Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου, ο οποίος ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού.

Τον Θείο λόγο διακόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε εις το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα και τις Μυροφόρες γυναίκες, οι οποίες όπως σημείωσε: «οπλισμένες με πίστη και αγάπη για τον Κύριο προσήλθαν να αλείψουν με τα μύρα της καρδιάς τους το Πανάχραντο Σώμα Του. Την ίδια αυτή πίστη και αγάπη χρειάζεται και ο σημερινός κόσμος και άνθρωπος για να μπορεί να αποκυλήσει τον λίθο της ψυχής του και να συναντηθεί με τον Αναστημένο Κύριο», κατέληξε, αναφερόμενος εις τον τιμώμενο Ιεράρχη τον οποίο χαρακτήρισε «Ιεράρχη της προσφοράς, της θυσίας και της αγάπης». Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς δια την «ευλογητική συμμετοχή των», σημειώνοντας αναφερόμενος στο πρόσωπο του προκατόχου του: «Ο αοίδιμος Γέροντας και προκάτοχος μας λιτάνευσε καθ΄ όλη της διάρκεια της πολυδένδρου και καλλικάρπου Αρχιερατικής διακονίας του την χάρη του Θεού, ως αληθινός κήρυκας, μύστης και μάρτυρας της Αναστάσεως. Ο ίδιος υπήρξε πρόσωπο φωτεινό, αναστάσιμο και αληθινό, ποιμένας και πατέρας θυσιαστικής αγάπης και διακονίας, ο οποίος ανάλωσε τον άπαντα βίο του εις την διακονία της Εκκλησίας και την προαγωγή του λαού του Θεού στην Επουράνιο Βασιλεία Του». Δήμαρχοι της περιοχής, Αντιπεριφερειάρχες, Πρόεδροι Συλλόγων, ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ Δρ. Ζορμπάς, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, και πλήθος κόσμου μετείχε εις την προσευχητική αυτή σύναξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: