Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΔΟΧΟ

Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει αμμοδόχος ας ρωτήσουν αυτούς που σπούδασαν ή σπουδάζουν σε στρατιωτικές σχολές.... ή έστω έγιναν αξιωματικοί για λίγο. Είναι μια εικονική αναπαράσταση μιας μάχης σχεδιασμένη πάνω στην άμμο, που αν κάτι δεν αρέσει στον αξιωματικό που διδάσκει, παίρνει ένα φτυάρι και το διόρθωνε τάκα-τάκα. Έ κάτι τέτοιο σκέφτεται και κάνει ο κ. Δήμαρχος για την πόλη μας, φορώντας μάλιστα και την στολή εκστρατείας του. Νομίζει οτι ζούμε σε μια αμμοδόχο και αποφασίζει αποβραδίς μαζί με τα "κομάντα" του να μας "διδάξει" πως πρέπει να ζήσουμε, ποιες συνθήκες διαβίωσης πρέπει να συνηθίσουμε και πως θα κινούμαστε στην πόλη του. Σε μια "αμμοδόχο" που έχει ξεχάσει οτι τον έφεραν αυτοί οι ίδιοι οι κάτοικοι που καθημερινά ταλαιπωρεί και δεν αναλογίζεται οτι όλοι κουράστηκαν να ζουν όπως θέλει αυτός... προσωρινά και δίχως πλάνο. Μάλιστα ονειρεύεται και νομίζει οτι θα την κάνει παλάτι.... αλλά στην άμμο δίπλα στο κύμα, όλα είναι προσωρινά και ξέρουμε τι παθαίνουν τα παλάτια που κτίζονται στην άμμο και μάλιστα όταν δεν έχουν σχέδιο, μελέτη και πλάνο. 
Τέτοια παλάτια εδώ και 2 χρόνια μας χτίζει .... νέο στάδιο - νέο κλειστό-νέα λιμνοδεξαμενή- νέα μαρίνα- νέο προπονητικό κέντρο- νέο πάρκο....  
Ομάδα μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: