Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΑΠΟΨΗ

Mεταξύ σοβαρού και αστείου...τα κρασπεδόρειθρα μας δεν θα πάνε χαμένα -κάνω μια σκέψη- αφού τα τοποθετήσουμε για 6 μήνες θα πρέπει μετά ή να τα μονιμοποιήσουμε σκάφτοντας λίγο τους χώρους για να τα τοποθετήσουμε σταθερά ή αν δεν πιάσει η ιδέα τα μεταφέρουμε σε κάτι δρόμους που δεν έχουν πεζοδρόμια.... στην δεύτερη περίπτωση θα χρειαστούμε κι άλλα μιας και οι δρόμοι δίχως πεζοδρόμια στην πόλη μας είναι 1 προς 3. 
Δεν θέλω να μπω στο μυαλό της δημοτικής αρχής αλλά σίγουρα θα έχει ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της και μάλλον μετά την μεταφορά του Καρτάκη θα θέλει να φτιάξει και τις υπόλοιπες πλατείες. Δεν αντιλέγω οτι δεν είναι σωστό, είναι εξάλλου και τα σημεία που πρωτοαντικρίζει ο επισκέπτης μας (αυτός που δεν μπορεί βέβαια να σταματήσει και να μας θαυμάσει), απο την άλλη όμως καθημερινά βλέπω τους τουρίστες μας που θέλουν να κινηθούν απο τα ξενοδοχεία τους (σας παρακαλώ να τους δείτε γύρω στις 7.30 που ξεκινούν, απο ανατολικά και δυτικά) προς τα εστιατόρια της παραλίας ή της πόλης, να βαδίζουν στην μέση του δρόμου προσεχτικά βέβαια. Αυτό σίγουρα το έργο δεν μπορούμε να το "ιεραρχήσουμε" γιατί ανήκει στο σχέδιο πόλης. Ένα σχέδιο πόλης που δεν έχει τα απαιτούμενα κονδύλια να αποτελειώσει (άλλη ιστορία και αυτή), ενώ αντίθετα μια διαμορφωμένη πλατεία απο τον τάδε δήμαρχο, την τάδε δεκαετία έχει περισσότερη ανάγκη ανακατασκευής και είναι στα πλάνα εξ' αρχής. 
- Θα μου πεις τώρα είναι "η βιτρίνα μας" και πρέπει να είναι ωραία γιατί αυτό μετράει, τα υπόλοιπα είναι μια συνήθεια, η βιτρίνα να είναι ωραία όχι το μαγαζί. Εντάξει να φτιάξουμε την "βιτρίνα μας" αλλά αν τα υπόλοιπα ρημάξουν τι θα μας μείνει; Η βιτρίνα; 
Τέλος πάντων όλα είναι μια άποψη, καλή ή κακή είναι μια άποψη που πρέπει να είναι σεβαστή εφόσον έχει και την πλειοψηφία (όχι των πολιτών αλλά του Δ.Σ) σε μια πόλη βέβαια που η άποψη έχει παρεξηγηθεί πολύ. Αν σχολιάσεις αυτό που δεν σ΄αρέσει είσαι "κατίνα", αν έχεις αντίθετη άποψη και την εκφράσεις ενυπόγραφα και πάρεις απάντηση ..."ξεκατινιάζεσαι" ... τελικά σε αυτήν την πόλη καλό είναι να μην σε λένε και Κατίνα γιατί θα στα φορτώσουν όλα.

Υ.Σ Το 90% των δημοτών αν βγεις και τους ρωτήσεις δεν είναι αντίθετο με το τι κάνει η κάθε δημοτική αρχή, εξάλλου αυτό περιμένει, να κάνει κάτι, αλλά είναι αντίθετοι με τον τρόπο, τον χρόνο και την διαδικασία. Μια διαδικασία που δυστυχώς έχει τα τρωτά της....

Δεν υπάρχουν σχόλια: