Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΤΟ 1991* για την συμπλήρωση των 50 χρόνων  απο την πρώτη εισβολή των Γερμανών στην Κίσαμο εκδόθηκε αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα την "ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ"
Κυκλοφόρησαν δυο κλάσεις
Α) Των 60 δρχ που έχει θέμα την "Μάχη στο κάμπο της Κισάμου" έργο του λαϊκού Κισαμίτη καλλιτέχνη Ιωάννη Ανουσάκη (1896-1981) που το πρότυπο του βρίσκεται στο Δημαρχείο Κισάμου
Β) Των 300 δρχ που έχει θέμα μια ελεύθερη σύνθεση με τις σημαίες των συμμάχων που μετείχαν στην Μάχη της Κρήτης.
Ακόμα εκδόθηκαν 4 φάκελλοι με σφραγίδες από τα ταχυδρομεία Ηρακλείου -Χανίων-Ρεθύμνου και Κισάμου.
Καθώς και ο φάκελος πρώτης ημέρας κυκλοφορίας.
Όλα σε περιορισμένο αριθμό και σε πολύ επιμελημένο φάκελο.

*Την πρόταση για την σειρά αυτή είχε κάνει ο τότε Γ. Γραμματέας των ΕΛΤΑ κ. Καλαιτζάκης μετέπειτα δημοτικός σύμβουλος Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: