Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΟ. ΚΙΣΑΜΟΥ

Η πρόεδρος του Α.Ο. Κισάμου Μαρία Μπικάκη αποφάσισε εσχάτως, να ενταχθεί στην αντιπολιτευτική ομάδα του Δήμου μας και (δυστυχώς) συμπαρασύρει το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟΚ, σε αυτό της το εγχείρημα. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, έχει, μάλλον, μεγάλη ανάγκη τη δημοσιότητα και επιθυμεί να είναι στο προσκήνιο, με οποιονδήποτε τρόπο.
Εδώ λοιπόν, ας αναφέρουμε επακριβώς τα γεγονότα για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και εσείς και οι αναγνώστες σας.
Τον Δεκέμβριο του 2013, ο Δήμος Κισάμου απέστειλε αίτημα χρηματοδότησης για το Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, προϋπολογισμού 350 χιλιάδων ευρώ, προς την Περιφέρεια Κρήτης. Μπορεί να μας πει η κυρία Μπικάκη γιατί δεν έβγαλε τα χρήματα (γιατί αυτό δηλώνει) στις αρχές του 2014, μέχρι και τις εκλογές (μιας και ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος); Επίσης, γιατί δε βγήκαν τα χρήματα, στο υπόλοιπο διάστημα, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015;
Απαιτείται να τονίσουμε στην κυρία Μπικάκη ότι οι χρηματοδοτήσεις των έργων έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και ρυθμίζονται από θεσμικούς φορείς, εκτός εάν, τελικά, η κυρία πρόεδρος έχει κάποιο "μαγικό ραβδί" και δεν το γνωρίζουμε...!! Μήπως η κυρία Μπικάκη θα μπορούσε τελικά, να αποδειχτεί χρήσιμη και στην χρηματοδότηση άλλων έργων;;
 Πράγματι, και με δεδομένη την άνοδο της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, του Κισσαμικού, στη Β' Εθνική κατηγορία ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κύριο Σταύρο Αρναουτάκη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κατασκευής νέου σταδίου, σε χώρο που δεν θα υπόκειται τις φθορές που έχει ο υπάρχων (εκτός των άλλων προβλημάτων). Στη σύσκεψη στο Ηράκλειο δεν ήρθατε. Αντ' αυτού, στείλατε επιστολές, πολεμήσατε, όπως και άλλοι μαζί σας αυτό το εγχείρημα με πάθος, για να μην υλοποιηθεί. 
 Εμείς από την πλευρά μας, αποστείλαμε έγγραφο (αρχές Δεκεμβρίου 2015) στην Περιφέρεια, να προχωρήσει η χρηματοδότηση στο υπάρχον Στάδιο Κισάμου, με προτεραιότητα στη δημιουργία "ταρτάν" και διάφορες άλλες επεμβάσεις. Όπερ και εγένετο.. Ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Κισσάμου, Μηχανικός κύριος Νεκτάριος Ψαράκης ασχολήθηκε με όλες τις διαδικασίες για να εγκριθούν όλες οι αδειοδοτήσεις. Αυτό μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η Πολεοδομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος κτλ.  
 Κυρία Μπικάκη, εγώ προσωπικά δεν σας συκοφάντησα, αλλά αντιθέτως ήμουν δίπλα σας 2,5 χρόνια τώρα, στηρίζοντας τον σύλλογό σας. Μπορείτε μάλιστα να μας πείτε, πόσες επιχορηγήσεις πήρατε από εμάς ως δημοτική αρχή και πόσες τα προηγούμενα χρόνια; Θυμίστε μας επίσης, ποιος ήταν εκείνος που σας είπε να μεταφερθείτε ως σύλλογος, σε έναν χώρο ασφαλή και αξιοπρεπή για τα παιδιά μας; Θα μπορούσα επίσης να αναφέρω ένα σωρό άλλες ενέργειες  που αποδεικνύουν ότι στηρίζουμε το σύλλογό σας, αλλά δε θέλω να μακρηγορήσω. 
 Παρόλα αυτά, ένα είναι σίγουρο, ότι τα χείλη σας δεν πρόκειται να πουν ποτέ, έναν καλό λόγο για τη διαρκή και σωστή στήριξη του Δήμου μας προς τον Σύλλογό σας, στον οποίο είστε πρόεδρος. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα δημοσιεύματά σας και από όσα μου είπε ο σύζυγός σας (αφού χρησιμοποιήσατε την κουβέντα που έκανα με εκείνον), σε κατ' ιδίαν μας συζήτηση, όταν μου είπε ότι "την αποδόμησες με αυτό που έκανες", του απάντησα "τι έκανα;". Εκείνος μου δήλωσε "πήγες στον Αρναουτάκη για το  γήπεδο του Πλατάνου". 
 Αυτό λοιπόν, σας ενόχλησε, κυρία Μπικάκη, ότι δηλαδή πήγα στον περιφερειάρχη, μαζί με τον πρόεδρο του Κισσαμικού (Αντώνη Ροκάκη); Γιατί μονίμως, αυτή είναι η "έγνοια σας"; 
 Μην ανησυχείτε: Έχουμε αποδείξει ότι πράττουμε το σωστό, κατά το δυνατόν, και ξέρουμε να συμπεριφερόμαστε στους φορείς, ανεξαρτήτως προσώπων. Σε καμία όμως περίπτωση δε θα μπούμε σε πλαίσιο αντιπαράθεσης που θέλετε και επιδιώκετε και από τη στιγμή που εσείς τα καταφέρνετε όλα, μόνη σας, πορευτείτε στο εξής, όπως νομίζετε...
Ο Δήμαρχος Κισάμου 
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: