Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ Τ.Τ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τ.Τ. Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή την ολοκλήρωση της μονοήμερης εκπαίδευσης, που έλαβε χώρα στο Κολυμβάρι, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στο προαύλιο του παλιού νηπιαγωγείου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Πλατανιά και τον αντιδήμαρχο κ. Μαλακωνάκη Ιωάννη για την παραχώρηση του χώρου.
Επίσης ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρήστο Αρχοντάκη υπεύθυνο του ξενώνα του δήμου, που επίσης παραχωρήθηκε  για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τον εκπαιδευτή του Τμήματος Χανίων κ. Χαριτάκη Γιάννη, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάκοπης εκπαίδευσης του Σώματος Σαμαρειτών.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η συμπληρωματική εκπαίδευση των εθελοντών σε θέματα πρώτων βοηθειών, η εξοικείωση στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων και η κατανόηση της ομαδικότητας και της συνεργασίας ως προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επέμβαση.
Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι εθελοντές ήταν :
Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης
Βασικές Αρχές Διαχείριση Τροχαίου Ατυχήματος
Αρχική Προσέγγιση τραυματία
Υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών
Υποστήριξη του αεραγωγού
Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενηλίκου
Μυοσκελετικές Κακώσεις
Λαβές διάσωσης
Ακινητοποίηση –Μεταφορά  τραυματία σε φορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: