Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΔΥΟ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις 27/5/1941 δύο αποβατικά τύπου LCT Mark1, αναχωρούν από τη Σούδα με προορισμό τα Σφακιά από όπου πραγματοποιείται εκκένωση της Κρήτης από τα Συμμαχικά στρατεύματα. Στις 30 Μαΐου δέχονται επιθέσεις από τους Γερμανούς. Το a6 βυθίστηκε από γερμανικό Junkers Ju 87 Stuka, με οβίδες των 1000 lb, σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στο ναυάγιο υπάρχουν δυο ακόμα βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και το a20 τορπιλίζεται αλλά καταφέρνει να πλησιάσει τις ακτές των Φαλασάρνων. Στις 2 Ιουνίου θεωρούνται επίσημα απώλειες.
Τα δυο ναυάγια βρίσκονται βυθισμένα στην δυτική ακτογραμμή της Κισάμου, το ένα στο Μπάλο και το άλλο στα Φαλάσαρνα λίγο κάτω απο τον αρχαιολογικό χώρο.
Φώτο Φίλοι του βυθού
Πληροφορίες Σ. Παλιάμπελλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: