Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Στο δήμο Κισάμου τους τελευταίους μήνες έχει γίνει υπερβολικά συχνό φαινόμενο η ανάγκη προβολής κάθε στοιχειώδους και αυτονόητης ενέργειάς του, με τέτοιο τρόπο που να εμφανίζεται ως μια σημαντική δράση του δήμου. Και δεν μιλάμε μόνο για τον δήμαρχο γιατί το φαινόμενο επεκτείνεται και σε κάποιους (φιλόδοξους όπως φαίνεται) συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν χάσει πλέον κάθε μέτρο. Άσχετα με τις όποιες εσωτερικές διαδικασίες – ανακατατάξεις της παράταξης του κ. δημάρχου, εγώ ασκώ κριτική στην υπερβολική δημοσιότητα ήσσονος σημασίας θεμάτων που έρχεται να καλύψει την ανυπαρξία πραγματικού έργου. Μάλιστα αυτό μαθαίνω ότι γίνεται με την συνδρομή δημοσιογράφου που λέγεται ότι προσφέρει εθελοντικές ή άγνωστα αμειβόμενες υπηρεσίες στην δημοτική αρχή. Επισήμως βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα γι’ αυτό, παρά την πληθώρα των ανακοινώσεων που εκδίδονται.
Η ουσία όμως είναι ότι δεν υπάρχει και κανένα έργο να προβάλλει ο δήμος Κισάμου τελευταία, μια που έχουν τελειώσει και τα έργα που βρήκε εξασφαλισμένα από την προηγούμενη θητεία και τα εκτέλεσε. Εξαιρώ βέβαια τα εκπληκτικής σύλληψης, έργα προσωρινής πεζοδρόμησης με κρασπεδόρειθρα. Αυτά μάλιστα. Και σχέδιο και φαντασία διαθέτουν. Πέρα από αυτά, αν παρακολουθήσει κανείς εδώ και μήνες τα δελτία τύπου του δήμου, θα δει πως σχεδόν καθημερινά εκδίδεται τουλάχιστον ένα δελτίο για μια απλή εκδήλωση, για μια συμμετοχή σε μια ημερίδα, για μια απλή συνάντηση, ένα ευχαριστήριο και γενικώς θέματα που ποτέ άλλοτε και σε κανένα άλλο δήμο δεν τύχαιναν και δεν τυχαίνουν τόσης δημοσιότητας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ένα ή και δύο θέματα κάθε εβδομάδα ίσως και να άξιζαν ένα δελτίο τύπου και μάλλον πιο λιτό. Αλλά αν αποφασίστηκε να βγάζουμε βάσει σχεδίου τόσες ανακοινώσεις ενώ δεν παράγουμε κανένα έργο, πρέπει να προβάλλουμε και τα απλά καθημερινά θέματα ή και αέρα κοπανιστό.
Παράδειγμα συγκεκριμένο και πρόσφατο η τιμητική εκδήλωση απονομής διακρίσεων βραβεύσεων στους συντελεστές του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης που έγινε την Κυριακή 28/5/2017 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η εκδήλωση έγινε ουσιαστικά για την βράβευση των εκατοντάδων εθελοντών και παράλληλα βραβεύτηκαν οι χορηγοί και οι συντελεστές μέσα στους οποίους ήταν και όλοι οι δήμου του νομού Χανίων που ο ένας βράβευσε τον άλλον. Και από όλους αυτούς, μόνο ο δήμος Κισσάμου θεώρησε λογικό να βγάλει δελτίο τύπου ότι βραβεύτηκε (λες και ήταν ο μόνος ή έκανε κάτι περισσότερο από τους άλλους) και μάλιστα δημοσίευσε και τον βαρυσήμαντο χαιρετισμό του Αντιδημάρχου κ. Δερουκάκη!!! Αν ο κ. Αντιδήμαρχος ήθελε σώνει και καλά να πει «ήμουν και εγώ εκεί» ας το έβγαζε στην προσωπική του σελίδα στο facebook και όχι με δελτίο τύπου του δήμου.
Για να μην αδικούμε βέβαια τον κ. Δερουκάκη, τέτοιες ενέργειες κάνουν πολλοί συνεργάτες του δημάρχου –όχι όλοι- και κυρίως ο ίδιος ο κ. Σταθάκης. Και φυσικά έχουμε γίνει ο περίγελος των άλλων δήμων. Καθημερινά μου λένε (και εκτός δήμου Κισσάμου) σχόλια τύπου «τι θα γίνει με το δήμο σας, κάθε μέρα και μια – δυο ανακοινώσεις, μόλις φταρνιστεί ο δήμαρχος ή ξυστεί ο αντιδήμαρχος βγάζουν και ένα δελτίο τύπου, δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουνε, κ.α.»
Δική μου άποψη είναι να βγάζει όσα δελτία τύπου θέλει ο δήμος αρκεί να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Όχι για να δικαιολογήσει την (ανεπίσημη) ύπαρξη ενός δημοσιογράφου, όχι για να καλύψει την ανυπαρξία κάποιων και σίγουρα όχι να διασυρόμαστε ως δήμος για την οργανωμένη αυτοπροβολή του δημάρχου και κάποιων στελεχών του.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: