Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΚΥΛΩΝ

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας αλλά και της κτηνιατρικής υπηρεσίας προκάλεσε η προ ημερών καταγγελία της Ζωόφιλης Δράσης σχετικά με την δραστηριότητα δικτύου στην Κρήτη το οποίο φέρεται, όπως υποστηρίζεται, να εμπορεύεται παράνομα σκυλιά, τα οποία προωθεί στο εξωτερικό χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τηρούνται οι προβλεπόμενεςαπό τον νόμο διαδικασίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την τύχη των ζώων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Ζωόφιλη Δράση στην υπόθεση αυτή φέρεται να υπάρχουν σοβαρές προεκτάσεις, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν ....
..... από τις αρμόδιες Αρχές. Κατά τη Ζωόφιλη Δράση ο σκοπός αυτής της οργάνωσης είναι το παράνομο κέρδος από το παράνομο εμπόριο και τη διακίνηση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα οποία προωθούνται αεροπορικώς στο εξωτερικό συνοδεία τουριστών. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι τα ζώα που βγαίνουν παράνομα στο «σφυρί», ακόμα και προς 300 ευρώ το ένα, συνοδεύονται από διαβατήρια στα οποία ωστόσο αναγράφονται ψευδή στοιχεία ιδιοκτητών.
Για την υπόθεση αυτή η Ζωόφιλη Δράση είχε ζητήσει δημοσίως την παρέμβαση όλων των αρμόδιων Αρχών και υπηρεσιών, από την Εισαγγελία Ηρακλείου, το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, το ΣΔΟΕ κλπ για τη διερεύνησή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την συγκεκριμένη καταγγελία, αστυνομία και κτηνιατρική έκαναν έρευνα σε συγκεκριμένο χώρο στη Μεσσαρά όπου βρέθηκαν 25 αδέσποτα ζώα χωρίς διαβατήρια και τσιπάκια. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία προκειμένου να ερευνηθούν περαιτέρω τα όσα έχουν καταγγελθεί.
ΠΗΓΗ ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: